Pyykkö-museo sai avustuksensa

Kangasala-taloa ja Kimmo Pyykkö -museota sivuavalta keskustelulta ei vältytty marraskuussakaan Kangasalan valtuustossa. Perussuomalaisten Jari Leino esitti, ettei museolle myönnettäisi toiminta-avustusta ensi vuonna, vaan se kohdistettaisiin ainoastaan kulttuuritaloa hallinnoivalle Kangasalan Kulttuurikeskus Oy:lle.

Jari Markkinen (sd) puolestaan toivoi hallituksen tutkivan mahdollisuutta muuttaa kokonaisuuden nimeä Galleria Kangasalaksi, jonka yhtenä osana toimisi Kimmo Pyykkö -museo. Markkinen jäi vaille tukea, mutta Leinon saaman kannatuksen vuoksi avustuksesta äänestettiin. Toiminta-avustus myönnettiin äänin 26–22 kolmen äänestettyä tyhjää.

Vasemmistoliiton Seppo Talli ilmoitti kiukustuneensa asenteeseen, jossa jo kertaalleen tehtyä päätöstä ollaan heti purkamassa.

– Jos museo ei toimi, sitten sille pitää tehdä jotakin.

Hän kehotti suhteuttamaan menoja asukasta kohden ja huomautti senkin olevan arvokasta, jos joku taidenäyttelyssä käymällä saa ”päänuppinsa kuntoon”.

Tony Lähde (vihr) laskeskeli pääsylipputuloja riittävän ainakin ensimmäisiksi vuosiksi. Hän myös uskoi Pyykönkin olevan itse valmis sanomaan sopimuksen irti, mikäli käytännön toiminta jää kauas suunnitelmien tavoitteista.

– Jos se on mätä koko homma, mietitään sitten tilojen järjestämistä toisella tavalla.

Toiminta-avustuksen myöntämisen kylkeen liitettiin Simo Arran (kesk) esittämä ponsi, jonka mukaan aloitetaan neuvottelut museon toimintaa tukevan säätiön perustamiseksi, jotta kunnalle koituvia kustannuksia saataisiin pienennettyä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?