Jätevedet valuivat taas Kostianvirtaan

Myrsky katkaisi sähköt kahdeksaksi tunniksi Mallasveden puoleisesta osasta kylää. Myös matonpesupaikan vieressä Kostianvirran rannassa oleva jätevesipumppaamo hiljeni. Jätevedet juoksivat taas reilun seitsemän tunnin ajan puhdistamattomana virtaan.

Varavoiman järjestäminen ei maksaisi kovin montaa tonnia. Koskahan Pälkäne saisi tällaisen asian hoidettua?

Naapuri

Kommentit (11)

 1. Uskomatonta touhua

  Miten kunta voi olla näin välinpitämätön? Eikö auta muu kuin rikosilmoituksen tekeminen ennenkuin tuo toistuva ympäristörikoksen tekeminen saadaan loppumaan? Alkaa ranta-asukkaana pikkuhiljaa vituttaa.

  • Tosi uskomatonta Apua

   Tämä on tosi outoa ettei varavoimaa ole järjestetty joenvarren jätevesipumpaamolle. Asiasta on ollut jo ajat sitten ollut puhetta ja kirjoittelua sekä lupauksia että asia järjestetään. Kysymys ei ole kuin joidenkin tuhansien eurojen satsauksesta siihen, ettei tuntitulkulla sähkökatkojen aikana, koko kylän pojoispuolen puhdistamatonta jätevettä päästetetä Kostianvirtaan. Luulisi avantouimareidenkin ottavan kantaa asiaan, koska joutuvat uimaan p..vedessä noin parinsadanmetrin päässä putken purkupaikasta. Ellei pian ala tapahtua , täytynee ottaa yhteyttä ELY keskukseen ja johan alkaa tapahtua. On se outoa, kun haja-asutusalueen yksityisiltä vaaditaan puhdistuslaitokset tai umpikaivot ja samalla kunta voi laskea tonni tolkulla jätevesiä suoraan jokeen.

 2. JaakkoS

  No täällähän on jo useamman vuoden ollut käytäntönä jättää tekemättä töitä silloin kun siihen on mahdollisuus. Mitäpä sitä hentoja varsia alkaa työllä rasittamaan. Ilmeisesti teknisen puolen työntekijöillä on ns. itseohjautuva työmalli/toimenkuva, joka sitten ohjaa Liekkiin kahville tunniksi-pariksi, tai ajelemaan terveisiä Aitoon ja Onkkaalan välillä. Kilometrejähän sillä tulee. Valvontaa ei taida olla lainkaan kuten oikeissa työpaikoissa. Tai sitten valvontaa ei suoriteta ettei pala kaverisuhteet…

 3. p.punaturpa, aulanko

  Niin ja kunnanväen pikkujoulutkin lähestyy uhkaavasti. Niihin bileisiin pitää alkaa virittäytymään ja stailaamaan edustuslookia kuntoon hyvissä ajoin. Palautuminen bileistä vie oman aikansa.

 4. Kuulemma

  Kunnan päättäjät kävivät Aulangossa oikein poreissa miettimässä mistä säästettäisiin. Kunnan työtekijöille on kerrankin järjestetty joulujuhla joulupöytineen, mutta sinne on kuulemma viiden euron omavastuu. Ei ihme että muutkin kuin minä jättävät menemättä periaatteen vuoksi.

 5. 20,5 %

  En aio minäkään sinne Honkalaan mennä juuri tuon omavastuuosuuden vuoksi. Eikä se menyykään kovin kummoinen ole. Kunnan pikkujoulun pitäisi olla ehdottomasti ilmainen kelvollisine ja runsaine tarjoiluineen kunnan työntekijöille.

 6. HÖH

  Mun mielestä ei kannata porata yhden vitosen vuoksi – sehän on halpa pikkujoulu! Kangasalan sosiaali- ja terveyskeskuksen työntekijänä me maksamme kaiken – pikkujoululippu on kolmisen kymppiä, sisältää siis ruuan. Juomat maksat ihan itse myös! Työnantaja kustantaa meille joulutortun ja kupin kahvia, kunhan itse haemme ne työpaikalle. Joten repikää siitä vitosen edestä valittavat!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?