Kangasalan Kirkonkylän Työväenyhdistys: Hanna Laine eduskuntavaaliehdokkaaksi

Jukka Gustafsson puolustaa kehyskuntia

Hanna Laine valittiin sunnuntaina Kangasalan Kirkonkylän Työväenyhdistyksen eduskuntavaaliehdokkaaksi kevään 2015 vaaleihin.

Kangasalan Kirkonkylän Työväenyhdistys valitsi puheenjohtajansa Hanna Laineen ehdolle eduskuntavaaleihin 2015. Syyskokouksessa vieraillut kansanedustaja Jukka Gustafsson ilmoitti hänkin lähtevänsä kisaan, sillä ”virtaa riittää”.

Gustafsson sanoi, että poliittisen katsauksen pitäminen on nykyisin entistä vaikeampaa, koska sosialidemokraattien tilanne on niin haastava.

Valmiita reseptejä menestykseen ei ole. Ruotsissa demarit ovat jo nousseet kannatuksessa 33–34 prosenttiin, Norjassakin demarit voittivat, mutta koalitio ei, mikä johti demarit oppositioon.

Meillä Suomessa tilanne on vaikeampi. Retoriikassa vilahtelevat kestävyysvaje, rakenneuudistukset ja Etelä-Euroopan talousvaikeudet.

Puheenjohtaja Jutta Urpilainen on joutunut poikkeuksellisen suuriin vaikeuksiin valtiovarainministerin työnsä takia. Työttömyysongelma on vakava. Kun hallitus päätti kevätkesällä ensi vuoden budjetin kehyksestä, työllisyys oli pääasia.

Yhteisöveroa päätettiin alentaa reilusti, vaikka maltillisempi Ruotsin taso olisi Gustafssonille riittänyt. Siitä olisi voitu kohdentaa merkittävä osa pieneen ja keskisuureen teollisuuteen, hän arvioi.

Tuposta hän mainitsi, ettei palkansaajaa voi enää halvemmalla myydä kuin nyt päätetyllä 20 euron korotuksella, mikä kertoo talous- ja työllisyystilanteen vakavuudesta.

– Osasyy poliittiseen kompurointiin on ollut sote-sotku, jonka julkikuva valitettavasti vastasi todellisuutta, Gustafsson sanoi.

Pirkanmaalla liikkuessaan Gustafsson kertoi vaikuttavansa kaikin tavoin siihen, että kehyskunnat päättävät itse asemastaan. Ministeri kertoi äänestäneensä pakkomainintaa vastaan ja kokoomuksen kanssa käytävien neuvottelujen puolesta.

Marjatta Pöllänen

Kansanedustaja Jukka Gustafsson vieraili Kangasalan Kirkonkylän Työväenyhdistyksen syyskokouksessa marraskuun puolivälissä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?