Sappeen kesäteatterin ensi kesän musiikkikomedian pääroolissa oleva Jorma Kääriäinen lupaa antaa roolihahmonsa täysin ohjaaja Heikki Vihisen käsiin

 

”Näyttelen vaikka vereslihalla”

Jorma Kääriäinen (vasemmalla) luottaa Heikki Vihisen ohjaajantaitoihin.

I’ll take you home again, Kathleen, across the ocean wild and wide, to where your heart has ever been.

Jorma Kääriäinen näppäilee kitaraa ja hyräilee Elviksen I’ll Take You Home Again Kathlee -kappaletta Sappeen tapahtumakeskus Huipussa.

Agentsin pitkäaikaisena solistina kaikelle kansalle tutuksi tullut Kääriäinen on esiintynyt Huipussa sekä Agentsin että Riku Niemi Orchestran kanssa.

– Olen minä täällä lasketellutkin, Kääriäinen toteaa ja katselee ikkunan takana tupruttelevaa lunta.

Tällä kertaa Kääriäinen ei kuitenkaan ole Sappeessa laskettelemassa eikä esiintymässä. Sen sijaan hän on paikalla paljastamassa, että hän tulee näyttelemään itseään Sappeen kesäteatterin ensi kesän Yhden tähden hotelli -nimisessä musiikkikomediassa.

Tai ei Kääriäinen oikeastaan itseään aio näytellä, vaan hahmoa, jonka elämä liippaa läheltä hänen omaa elämäänsä.

– Olen esittänyt ohjaaja Heikki Vihiselle kainon toimeen, että hän lisäisi roolihahmooni kaikenlaisia piirteitä ja juttuja, jotka eivät suorastaan minun elämääni kuulu. Roolini ei todellakaan tarvitse millään tavalla olla siloteltu, kaunis kuva iskelmämuusikosta. Tarpeen vaatiessa vedän roolin vaikka vereslihalla, Kääriäinen naurahtaa.

 

Ansanhovi ei ole Hilton

Heikki Vihinen lupaa ottaa Kääriäisen toiveet huomioon.

– Jorman roolin kautta aion kertoa laajemminkin musiikkielämästä ja muusikkona toimimisesta. Tarkoitus ei kuitenkaan ole tieten tahtoen repiä ja raadella Jorman julkisuuskuvaa uuteen uskoon, Vihinen sanoo.

Tällä hetkellä Vihinen on kirjoittanut valmiiksi käsikirjoituksen päärungon. Käsikirjoittamisessa ja ohjaamisessa hänen apunaan toimii näyttelijä Lotta Ansakorpi.

Nimensä mukaisesi Yhden tähden hotelli kertoo hotellista, joka ei olemukseltaan ole mikään hulppea Hilton. Vihisen mukaan Ansanhovi-niminen hotelli ei kuitenkaan ole mikään rähjäinen ja likainen torakoita vilisevä paikka.

– Kuvailisin Ansanhovia enemmänkin kodikkaaksi ja omaleimaiseksi hotelliksi, jollaisia Suomessa soisi olla enemmän, Vihinen sanoo.

Jorma Kääriäinen kertoo omassa elämässään suosivansa nimenomaan Ansanhovin tyylisiä paikkoja.

– Nämä sliipatut ja hengettömät ketjuhotellit ovat niitä paikkoja, joissa ne kuuluisat hotellikuolemat vaanivat. Keikan jälkeen en astu niihin jalallanikaan, ellei ole aivan pakko. Jos Ansanhovi olisi todellinen hotelli, yöpyisin siellä aina keikkojen jälkeen.

 

Jorma Kääriäinen, Lotta Ansakorpi ja Ari Kankaanpää.

Parisuhteen iloja ja suruja

Hotellia luotsaa monitoiminainen Ansa, jota näyttelee Kirsi Nurminen. Ansan varauskirja näyttää lähes täyttä, kun viikonlopuksi hotelliin on saapumassa kaksi pariskuntaa.

Vastikään naimisiin menneet Laura ja Jokke säteilevät nuoren parin onnea. Sen sijaan Sami ja Kirsi ovat tulleet hotelliin pohtimaan parisuhteensa päättämistä.

Kostean illan aikana pariskunnat keskustelevat parisuhteen iloista ja suruista. Pariskuntien tunnelmia musiikiksi muuntaa puolalainen 37 vuotta Suomessa mainetta niittänyt orkesteri Uklad Warzawski.

Käännekohta tapahtumiin syntyy, kun tunnettu suomalainen tähtiartisti, Jorma Kääriäinen, saapuu piskuiseen syrjässä olevaan hotelliin saadakseen olla rauhassa.

– Uskallan luvata, että hauska esitys tästä on tulossa. Ja mitä luultavimmin luvassa on onnellinen loppu, Kummeli-elokuviakin käsikirjoittanut Vihinen paljastaa.

 

 

 

 

Yhden tähden hotelli

– näytelmän ensi ilta Sappeen kesäteatterilla 25. kesäkuuta

- rooleissa mm. Jorma Kääriäinen, Mikko rantaniva, Ari Kankaanpää, Lotta Ansakorpi, Heidi Kiviharju ja Kirsi Nurminen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?