Pyöräily: Harrastajat kokoontuvat ideariiheen

Fillariporukka tiivistää yhteistoimintaa

Lapin maisemissa pyöränsä kanssa poseeraava Teemu Järvenpää aktivoi pyöräilijöitä yhteistyöhön.

Sydänhämäläiset pyöräilyharrastajat ovat alan tapahtumia kierrellessään tavanneet yllättävän usein tuttuja ihmisiä. ”Ai, sinäkin harrastat polkupyöräilyä!” -ilmiö on tullut tutuksi myös kotoisilta lenkkipoluilta ja maanteiltä.

Pikku hiljaa aktiivien mielissä on alkanut itää ajatus jonkinlaisesta yhteistoiminnasta. Nyt tuo ajatus on muuttumassa käytännön toimiksi, kun aitoolainen Teemu Järvenpää on kutsunut fillariväkeä koolle Kostian Kievariin tiistaina 10.12. kello 17.30.

– Meitä on sellainen noin kymmenen hengen porukka, joka on viime vuodet kulkenut porukalla pyöräilytapahtumissa. Ainakin toinen mokoma on tiedossa sellaisia, jotka harrastelevat yksinään, Järvenpää kertoo.

– Ajateltiin pyytää väkeä hyvin epäviralliseen ideapalaveriin ja selvittää, minkälaisia toiveita heillä olisi harrastuksensa tiimoilta. Meitä kiinnostaa, onko halukkuutta vaikkapa porukkalenkkeihin tai yhteiskyyteihin kisamatkoilla.

Järvenpää toivottaa kokoontumiseen tervetulleeksi niin maasto-, maantie-, enduro- kuin alamäkipyöräilijätkin. Erityisesti hän toivoo nuoria mukaan.

– Tarkoitus on madaltaa kynnystä harrastuksen aloittamiseen ja laajentamiseen. Moni saattaa kaivata rohkaisua vaikkapa metsäpoluille lähtemiseen tai kisoihin osallistumiseen. Kaluston hankkimisessa ja huollossakin kokeneempien neuvot voivat olla tarpeen.

Järvenpää vakuuttaa, että pyörän hankintaa suunnittelevalle järjestyy kalustoa kokeiltavaksi. Myös harrastajan kunnon suhteen hän asettaa riman matalalle.

– Jos yhteislenkkejä tehdään, ei niillä ketään liian hurjalla vauhdilla pelotella. Senkin puolesta voi rohkeasti lähteä mukaan, ja onhan ryhmässä ajaminen turvallisempaakin kuin yksinään.

Vaikka talvi on vasta alkamassa, ovat pyöräilijöiden ajatukset jo ensi kesässä. Tapahtumien ilmoittautumiset alkavat näihin aikoihin ja aikainen ilmoittautuja säästää euroja. Pälkäneläisiä on lähdössä maastopyöräilemään ainakin Tahkolle, Syötteelle ja Jämille, mahdollisesti loppusyksystä myös Viron Haanjaan 100 kilometrin ajoon. Maantielle mennään polkemaan muun muassa Pirkan pyöräilyyn. Porukkaan mahtuu hyvin täydennystä.

Omia tapahtumia ei ainakaan toistaiseksi ole suunnitteilla. Jonkinlainen järjestäytyminen on kuitenkin monien käytännön asioiden vuoksi järkevää.

Harrastajat ovat selvittäneet mahdollisuutta liittyä Pälkäneen Luja-Lukkoon. Seuran puheenjohtaja Eero Laesterä toivottaa pyöräilijät tervetulleeksi seuran siipien suojaan.

– Uudet lajit ovat tervetulleita seuraan. Salibandy ja koripallo ovat hyviä esimerkkejä siitä, mitä hyvää tuoreet voimat voivat seuralle tehdä. Tarvittaessa voidaan vaikka perustaa pyöräilijöille uusi jaosto, Laesterä lupaa.

Kokoontuminen kaikille pyöräilystä kiinnostuneille Pälkäneen Kostian Kievarissa tiistaina 10.12. kello 17.30

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?