Kuuraparrat hyvänteossa

Luopioisten joulujuoksijat.

Jussi Rulja oli sonnustautunut asiaankuuluvasti joulujuoksuun. Kuva: Anssi Kukkonen.

Liikuntayrittäjä Jussi Ruljan hiljattain vetämässä juoksukoulussa virisi ajatus osallistua Pelastakaa lapset ry:n ideoimaan joulujuoksukampanjaan. Tai itse asiassahan koko juoksun idea on peräisin aitoolaisten Anssi Kukkosen ja Irma Puttosen ideapankista. No, joka tapauksessa juoksukoulun oppilaat innostivat vetäjäänsä haastamaan mukaan muitakin juoksijoita.

Rulja teki työtä käskettyä ja ensimmäisenä adventtisunnuntaina saapui Luopioisten keskustaan kymmenkunta enemmän tai vähemmän jouluiseen asuun sonnustautunutta hölkkääjää. Paradoksaalista kyllä, joukossa ei lopulta ollut mukana ainuttakaan juoksukoululaista, vaan ryhmä koostui lähinnä Luopioisten maratoonareiden aktiiveista.

Joulujuoksun ideana on, että kukin osallistuja maksaa etukäteen 20 euron osallistumismaksun, joka käytetään Pelastakaa lapset ry:n tukiperhetoimintaan. Yhden kaksikymppisen turvin joku lapsi saa viettää päivän tukiperheen parissa.

Tukiperhettä jonottamassa on kaikkiaan 912 lasta, minkä merkiksi kaikilla juoksijoilla on juuri tuo luku tulostettuna ”kilpailunumerokseen”. Juoksumatkaksi suositellaan kymmentä kilometriä ja juoksijoiden toivotaan pukeutuvan jouluisesti.

Joulujuoksussa taitetaan kymmenen kilometrin lenkki jouluisissa varusteissa. Hyväntekeväisyystempaukseen voi osallistua itsekseen tai erillisissä juoksutapahtumissa.

Haltian lenkkiä kiertänyt joukkio sai muilta kulkijoilta ansaitsemaansa huomiota ja hilpeyttä – ojaanajoilta kuitenkin kaiketi vältyttiin. Pukki- ja tonttuosasto ei pitänyt turhaa kiirettä, vaan matkaa taitettiin leppoisassa joulun hengessä.

Suunnilleen puolivälissä matkaajia odotti mieluisa yllätys, kun Mervi ja Tapio Körhämö olivat järjestäneet glögi- ja piparkakkutarjoilun talonsa kohdalle.

Jussi Rulja kiitteli juoksijoita osallistumisesta lasten auttamiseen ja arveli tempauksen tuoneen juoksuharrastukselle myönteistä huomiota.

Mutta mitä muuta kuuluu liikunta-alan yrittäjälle nyt, kun kanootit on nostettu talviteloille?

– Syksyn juoksukoulu sai lupaavan vastaanoton ja niitä jatketaan taas kesäaikaan, kenties myös Pälkäneen kirkonkylällä. Maratonkoulu jatkuu vielä kesäkuuhun, jolloin kaikkien osallistujien tavoitteena siintää Forssan suvi-illan maraton.

Kuhmalahden Kisa järjestää Joulujuoksun sunnuntaina 8.12. kello 18 alkaen. Lähtö tapahtuu Pentosalilta, jossa on lenkin päälle lihashuoltoa Pia Rauhalahden johdolla.

Haltialle oli järjestetty glögitarjoilu joulujuoksijoille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?