Joulunavaus: Pälkäneläiset tapasivat tuttuja glögi- ja kahvimukien äärellä

Joulun tunnelma rantautui iloisen mielen ostosraitille

Liisa Muhonen ja Hanna-Liisa Anttila tapasivat tuttuja joulunavauskierroksellaan

Naapurukset Sirkka Hölttä ja Hannu Saarinen tapasivat kakkukahdeilla.

Tuleva lukijat pistäytyivät kakulla ja mehulla.

Iloisen mielen ostosraitti heräsi perjantaina syysunestaan. Jouluvalot, -koristeet ja -tulet värittivät Pälkäneen joulunavausta, ja ihmiset kiertelivät kiireettä keskustan liikkeissä hörppimässä glögiä, maistelemassa pipareita ja tapaamassa tuttuja. Myös korvatunturin väkeä vilisi päivän aikana eri puolilla Pälkänettä.

Yritykset olivat somistaneet perjantaiksi joulupuunsa, joista asiakkaat voivat äänestää suosikkiaan maanantaihin 16.12. saakka. Äänestäjien kesken arvotaan perjantaina 20.12. pälkäneläisyrittäjien lahjoittama joulukori.

Yrittäjien joulunavausriennot jatkuvat perjantaina, kun itsenäisyyspäivän iltaa juhlistetaan ilotulituksella. Urheilukentällä kello 18 alkavassa tapahtumassa palkitaan myös Vuoden Pälkäneläinen 2013 ja suoritetaan kinkkuarvonta äänestäjien kesken.

 

Lehti tarjosi kakkukahvit

Sydän-Hämeen Lehden joulunavauskahvit olivat tavallista juhlallisemmat. Täytekakuilla juhlistettiin menestystä Paikallislehtikilpailussa, jonka ainoa tuplapalkittu Sydän-Hämeen Lehti oli. Lehden nettisivut nimettiin vuoden nettipalveluksi ja paperilehti arvioitiin sarjassaan kolmanneksi parhaaksi. Kerran viikossa ilmestyvien lehtien sarjassa oli mukana 31 lehteä eri puolilta maata.

Palkintoja on edeltänyt perusteellinen lehtiremontti. Kahdesti viikossa ilmestynyt lehti muuttui alkuvuodesta kerran viikossa jaettavaksi viikkolehdeksi. Lehden rakenne ja ulkoasu pistettiin uusiksi ja sivukoko pienentyi eurotabloidista tabloidiin. Vielä suurempi muutos on tapahtunut netissä ja mobiilissa.

Tuorein uudistus on tässä.fi -mobiilipalvelu, jonka käyttöönotossa Sydän-Häme kuuluu edelläkävijöihin. Lehti ja yli 130 sydänhämäläisyrittäjää tuottavat palveluun paikallista sisältöä. Sadat tuhannet käyttäjät ovat ladanneet luureihinsa palvelun, joka kertoo lähiseudun palvelut, tapahtumat ja uutiset kaikkialla maassa.

Joulunavauskahveilla muisteltiin enemmän menneitä kuin odotettiin tulevia uutuuksia. Lehden uudistuksista ylivoimaisesti eniten palautetta on poikinut televisio-ohjelmien pois pudottaminen. Sitä kritisoitiin vielä juhlakakun äärelläkin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?