Kontulan joulumyyjäiset: Kotileipurien ja kädentaitajien markkinat

Salmelan perhe syö Hilkka Perkiön leipomaa advettilimppua

Elisa ja Kari Valavaara ostivat sunnuntaisista Kontulan myyjäisistä muiden muassa kuivakakun ja joulukalenterin.

Simo Salmelan perheessä nautitaan adventtiaikana Hilkka Perkiön leipomasta piimälimpusta. Tänäkin vuonna tuo Perkiön omin käsin leipoma herkullinen tuote sujahti Salmelan ostoskassiin Kontulan joulumyyjäisissä.

– Leivän ostaminen on pitkä perinne. Aina kun tulen tänne myyjäisiin, niin suunnistan Hilkan myyntitiskin luokse. Nyt olemme vähän myöhään liikkeellä, mutta onneksi limppuja oli vielä jäljellä, tyytyväinen vakiasiakas huokasi.

– Me olemme vanhoja työkavereita. Jos emme muutoin tapaa, niin ainakin kerta vuoteen täällä Kontulassa.

Simo Salmelan mukaan lähti limpun lisäksi pussillinen pullia.

– Leipää syödään heti, mutta osa pullista menee armeijaa käyvän pojan matkassa metsäreissulle. Muuta täältä tuskin tulee ostettua, isä suunnitteli.

 

Kiertäviä kauppiaita

Partiolaisten pöydässä oli myynnissä piparkakkukotia ja piparkakkulaavuja. Niitä esittelevät Reetta Kosonen (vasemmalla) ja Kristiina Vuorinen.

Elisa ja Kari Valavaaran kassi oli ostoskierroksen jäljiltä huomattavasti täydempi.

– Täällä on lintujen ruokinta-automaatti, pari joulukorttia, tyrnimarmeladia ja partiolaisten joulukalenteri. Olen sen vuosikaudet ostanut, mikään muu ei kelpaa, Elisa Valavaara nauroi.

– Ostimme vielä hienoja tulitikkurasioita. Tekijä sanoi, että ne ovat sen verran suuria, ettei niitä tule otettua taskuun takan reunalta.

Salissa kiertäneet kaupustelijat, Sariolan koulun kuudesluokkalaisten leirikoulurahastoa kartuttaneet oppilaat myivät Valavaaroille vielä kuivakakun.

– Me myymme kynttilöitä, kortteja, leivonnaisia ja sytykeruusuja, Evita Viitanen luetteli.

Reetta Kososen ja Kristiina Vuorisen emännöimässä partiolaisten pöydässä mainosteksti vetosi auttamaan Wolfgang Japaniin.

– Wolfgang on partioryhmän nimi. Vuonna 2015 kymmenkunta siihen kuuluvaa partiolaista on lähdössä jamboreelle Japaniin, tytöt avasivat mainostekstiä.

Myynnissä olleiden lämmittävien käsitöiden valmistamiseen oli värvätty niin mummot, kummit kuin äiditkin.

 

Tuotto kahviosta

Kontulan joulumyyjäisiä järjestävät vuorollaan sahalahtelaiset yhdistykset. Tänä vuonna vetovastuu oli partiolaisilla, Sahalahden Sinisusilla.

– Pöytävarauksia tuli yhteensä 25, pari vähemmän viime vuoteen verrattuna. Mukaan lähti yhdistyksiä ja yksityisiä myyjiä, paikallisia ja naapurikuntalaisia, pöytävaraukset vastaanottanut Margit Pasanen tiesi.

– Myyjäisten järjestäjille tuottoa kertyy kahvion puolelta. Pöytävarausmaksut menevät kokolailla Kontulan vuokran maksamiseen, Pasanen lisäsi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?