Miesten vitosdivisioona: Kärkijoukkueet vierailivat Pälkäneellä muutaman päivän välein

Miesylivoima ratkaisi

Vasta 14-vuotiaan Erkki Ojalan kypsä peli tietää hyvää Pälkäneen edustusjoukkueen tulevaisuudelle. Juniori pussitti kymmenen pistettä, kun Luja-Lukko hävisi niukasti sarjajohtaja Haka Basketille.

Pälkäneen Luja-Lukon koripallomiehet kohtasivat paikallisvastustajansa Haka Basketin ja Tampereen NMKY:n Yhteiskoululla muutaman päivän välein. Viitosdivisioonan lohkojohtaja Haka oli niukasti pälkäneläisiä parempi, mutta ilman vaihtomiehiä liikkeellä ollut sarjakakkonen NMKY:n kakkosjoukkue ei jaksanut Pälkäneen kyydissä.

 

Valkeakosken paikallisvastustaja lähti Pälkäneen kaatoon peräti kymmenen pelaajan voimin. Kotijoukkue sai lukuisten poissaolojen jalkeille liikkeelle vain kahdeksan miestä. Jussi Romu teki koskilaisia vastaan tämän kauden debyyttinsä.

 

Ottelu alkoi odotetun kiihkeissä merkeissä. Haka-Basket haki avausjaksolla heittopeliään, mutta kotijoukkueen Jaakko Saukkosella kulki alusta alkaen: kolme kolmosta veivät kotijoukkueen viiden pisteen johdossa tauolle.

 

Toisella jaksolla Luja-Lukon 1 vastaan 1 osaajat kunnostautuivat hyökkäyspäässä. Jussi Romu heitti vastustajan naaman edestä ja Niko Nurminen ajoi hakkaamisesta huolimatta pallon koriin. Myös Erkki Ojalan kolmonen sai yleisön heräämään.

 

Haka-Basketilla oli vaikeuksia sopeutua Pälkäneen minisalin mittasuhteisiin: pallolliset pelaajat ajoivat jatkuvasti päin Pälkäneen puolustusta. Erityisesti Jussi Romu ja Erkki Ojala olivat vähän väliä lattiassa.

 

Kolmannen jakson puolivälissä Luja-Lukko johti vielä yhdeksällä pisteellä. Ennen päätösjaksoa johto suli neljään pisteeseen.

 

Haka punnersi viimeisellä jaksolla miesylivoiman turvin rinnalle ja ohi. Loppuhetkille mentiin Luja-Lukon niukassa tappioasemassa. Jussi Jokinen toi kolmosellaan Luja-Lukon kolmen pisteen päähän, joten jatkoaika oli yhden korin päässä.

 

Aika loppui kesken, ja Luja-Lukon jouduttua rikkomaan Haka-Basketin hermo piti vapaaheittoviivalla. Lopulta piste-ero kasvoi viiteen.

 

Luja-Lukon hyökkäys toimi numeroiden valossa läpi ottelun. Tehokkaimpia olivat Jaakko Saukkonen (18 pistettä), Erkki Ojala ja Jussi Romu (10), Jussi Jokinen (8), Juha Kuparinen ja Niko Nurminen (6), Joonas Saukkonen (3) ja Jukka Niemi (2).

 

 

Vaihtopenkki ratkaisi TaNMKY-ottelun

 

Lohkossaan kolmanneksi viimeiseksi valahtanut Luja-Lukko nousi jaetulle kolmannelle sijalle kaadettuaan sarjakakkosen TaNMKY II:n kotonaan.

 

Ottelu ratkesi jo ennen avausvihellystä. Pälkäne juoksutti kentälle kymmenen täysikuntoista pelaajaa, mutta vastustaja noudatti kirjaimellisesti kaikki pelaa -periaatetta: mukana ei ollut lainkaan vaihtomiehiä.

 

Urheilullinen Namika antoi silti kunnon vastuksen ja vei toisen jakson neljällä pisteellä. Pälkäneen voitto ei silti ollut missään vaiheessa uhattuna. Liikettä löytyi selvästi enemmän, kun leveän vaihtopenkin ansiosta kotijoukkueen ei tarvinnut säästellä toisin kuin vieraiden. Ottelu päättyi Luja-Lukon 73-60 voittoon.

 

Pälkäneen pisteet: Jussi Jokinen 29, Jaakko Saukkonen 16, Niko Nurminen ja Jussi Romu 6, Joonas Saukkonen 6, Erkki Ojala 3, Kimmo Salo 3, Aki Karonen ja Marko Suominen 2.

 

 

 

 

Miehet V divisoona, lohko B

 

Luja-Lukko – Haka-Basket 63-68
Luja-Lukko – Tampereen NMKY II 73-60

 

 

Sarjatilanne

 

Haka Basket

8

8

0

594-366

16

TaNMKY II

8

6

2

638-458

12

Nakkelijat

8

4

4

437-412

8

Koukkupolv

7

4

3

424-378

8

Koritehdas

8

4

4

511-451

8

PäLuLu

8

4

4

583-449

8

LeNMKY

8

1

7

322-613

2

KO

7

0

7

192-574

0

 

Miesten vitosdivisioona: Kärkijoukkueet vierailivat Pälkäneellä muutaman päivän välein

Miesylivoima ratkaisi

Pälkäneen Luja-Lukon koripallomiehet kohtasivat paikallisvastustajansa Haka Basketin ja Tampereen NMKY:n Yhteiskoululla muutaman päivän välein. Viitosdivisioonan lohkojohtaja Haka oli niukasti pälkäneläisiä parempi, mutta ilman vaihtomiehiä liikkeellä ollut sarjakakkonen NMKY:n kakkosjoukkue ei jaksanut Pälkäneen kyydissä.

Valkeakosken paikallisvastustaja lähti Pälkäneen kaatoon peräti kymmenen pelaajan voimin. Kotijoukkue sai lukuisten poissaolojen jalkeille liikkeelle vain kahdeksan miestä. Jussi Romu teki koskilaisia vastaan tämän kauden debyyttinsä.

Ottelu alkoi odotetun kiihkeissä merkeissä. Haka-Basket haki avausjaksolla heittopeliään, mutta kotijoukkueen Jaakko Saukkosella kulki alusta alkaen: kolme kolmosta veivät kotijoukkueen viiden pisteen johdossa tauolle.

Toisella jaksolla Luja-Lukon 1 vastaan 1 osaajat kunnostautuivat hyökkäyspäässä. Jussi Romu heitti vastustajan naaman edestä ja Niko Nurminen ajoi hakkaamisesta huolimatta pallon koriin. Myös Erkki Ojalan kolmonen sai yleisön heräämään.

Haka-Basketilla oli vaikeuksia sopeutua Pälkäneen minisalin mittasuhteisiin: pallolliset pelaajat ajoivat jatkuvasti päin Pälkäneen puolustusta. Erityisesti Jussi Romu ja Erkki Ojala olivat vähän väliä lattiassa.

Kolmannen jakson puolivälissä Luja-Lukko johti vielä yhdeksällä pisteellä. Ennen päätösjaksoa johto suli neljään pisteeseen.

Haka punnersi viimeisellä jaksolla miesylivoiman turvin rinnalle ja ohi. Loppuhetkille mentiin Luja-Lukon niukassa tappioasemassa. Jussi Jokinen toi kolmosellaan Luja-Lukon kolmen pisteen päähän, joten jatkoaika oli yhden korin päässä.

Aika loppui kesken, ja Luja-Lukon jouduttua rikkomaan Haka-Basketin hermo piti vapaaheittoviivalla. Lopulta piste-ero kasvoi viiteen.

Luja-Lukon hyökkäys toimi numeroiden valossa läpi ottelun. Tehokkaimpia olivat Jaakko Saukkonen (18 pistettä), Erkki Ojala ja Jussi Romu (10), Jussi Jokinen (8), Juha Kuparinen ja Niko Nurminen (6), Joonas Saukkonen (3) ja Jukka Niemi (2).

Vaihtopenkki ratkaisi TaNMKY-ottelun

Lohkossaan kolmanneksi viimeiseksi valahtanut Luja-Lukko nousi jaetulle kolmannelle sijalle kaadettuaan sarjakakkosen TaNMKY II:n kotonaan.

Ottelu ratkesi jo ennen avausvihellystä. Pälkäne juoksutti kentälle kymmenen täysikuntoista pelaajaa, mutta vastustaja noudatti kirjaimellisesti kaikki pelaa -periaatetta: mukana ei ollut lainkaan vaihtomiehiä.

Urheilullinen Namika antoi silti kunnon vastuksen ja vei toisen jakson neljällä pisteellä. Pälkäneen voitto ei silti ollut missään vaiheessa uhattuna. Liikettä löytyi selvästi enemmän, kun leveän vaihtopenkin ansiosta kotijoukkueen ei tarvinnut säästellä toisin kuin vieraiden. Ottelu päättyi Luja-Lukon 73-60 voittoon.

Pälkäneen pisteet: Jussi Jokinen 29, Jaakko Saukkonen 16, Niko Nurminen ja Jussi Romu 6, Joonas Saukkonen 6, Erkki Ojala 3, Kimmo Salo 3, Aki Karonen ja Marko Suominen 2.

Pelikelvoton ja vaarallinen sali

Pälkäneen Yhteiskoulun salia voi tämänkin ottelun perusteella sanoa pelikelvottomaksi ja vaaralliseksi. Pari kertaa salin reunoilla aivan liian lähellä kenttää olleet pilarit olivat vaatia uhrin.

Muutaman kerran ajo korille tuotti hyvin vaarallisen näköisen kaatumisen päin pattereita tai näyttämön reunaa. Kymmenen suurikokoista pelaajaa pieneen saliin pakotti etsimään lähes olematonta tilaa kentän reunoilta, puolustusta helpottaa huomattavasti liian kapea kolmen pisteen viiva ja kentän sivuissa olevat korit haittaavat kolmosen heittämistä entisestään.

Pälkäneen sentteriosasto teki yhteensä 2 pistettä korin alta ja sai yhteensä 0 virhettä, se kertoo missä päin kenttää peliä pelattiin. Myös Haka-Basketin yritykset pelata sentteripeliä päätyivät pääasiassa pallonmenetyksiin tai ohiheittoihin.

Peli muistutti negatiivisessa mielessä muutaman vuoden takaista NBA:ta. Ajetaan 1 vastaan 1 ja toivotaan että joku saa tönittyä tai tehtyä skriinillä edes vähän tilaa.

Ei mikään ihme etteivät Pälkäneen Luja-Lukon SM-sarjaan nousseet C-juniorit saaneet poikkeuslupaa pelata salissa SM-sarjaa. Koripalloliitolta täysin oikea päätös. Uudelle salille on ollut huutava tarve kymmeniä vuosia ja on suorastaan häpeällistä ettei pienen paikkakunnan palloilujoukkue pääse pelaamaan SM-sarjaa kotipaikkakunnallaan.

Pälkäneen Luja-Lukon otteluraportissa

Miehet V divisoona, lohko B

Luja-Lukko – Haka-Basket 63-68

Luja-Lukko – Tampereen NMKY II 73-60

Sarjatilanne

Haka Basket

8

8

0

594-366

16

TaNMKY II

8

6

2

638-458

12

Nakkelijat

8

4

4

437-412

8

Koukkupolv

7

4

3

424-378

8

Koritehdas

8

4

4

511-451

8

PäLuLu

8

4

4

583-449

8

LeNMKY

8

1

7

322-613

2

KO

7

0

7

192-574

0

 

Pelikelvoton ja vaarallinen sali

 

 

 

Pälkäneen Yhteiskoulun salia voi tämänkin ottelun perusteella sanoa pelikelvottomaksi ja vaaralliseksi. Pari kertaa salin reunoilla aivan liian lähellä kenttää olleet pilarit olivat vaatia uhrin.

 

Muutaman kerran ajo korille tuotti hyvin vaarallisen näköisen kaatumisen päin pattereita tai näyttämön reunaa. Kymmenen suurikokoista pelaajaa pieneen saliin pakotti etsimään lähes olematonta tilaa kentän reunoilta, puolustusta helpottaa huomattavasti liian kapea kolmen pisteen viiva ja kentän sivuissa olevat korit haittaavat kolmosen heittämistä entisestään.

 

Pälkäneen sentteriosasto teki yhteensä 2 pistettä korin alta ja sai yhteensä 0 virhettä, se kertoo missä päin kenttää peliä pelattiin. Myös Haka-Basketin yritykset pelata sentteripeliä päätyivät pääasiassa pallonmenetyksiin tai ohiheittoihin.

 

Peli muistutti negatiivisessa mielessä muutaman vuoden takaista NBA:ta. Ajetaan 1 vastaan 1 ja toivotaan että joku saa tönittyä tai tehtyä skriinillä edes vähän tilaa.

 

Ei mikään ihme etteivät Pälkäneen Luja-Lukon SM-sarjaan nousseet C-juniorit saaneet poikkeuslupaa pelata salissa SM-sarjaa. Koripalloliitolta täysin oikea päätös. Uudelle salille on ollut huutava tarve kymmeniä vuosia ja on suorastaan häpeällistä ettei pienen paikkakunnan palloilujoukkue pääse pelaamaan SM-sarjaa kotipaikkakunnallaan.

 

Pälkäneen Luja-Lukon otteluraportissa

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?