Haanloukkaasta voi ponnistaa vaikka NHL-ammattilaiseksi

Uusi ikäluokka aloittaa kiekkokaukalossa

Pälkäneen Luja-Lukon jääkiekkojaosto keskittyy pääosin kasvattaja- ja harrastajatoimintaan. Nyt on taas tilanne, jolloin suurin osa junioreista on siirtynyt suurempien seurojen jäähalleihin. Jaosto aloittaakin taas 6–8 ikäisille suunnatun kiekkokoulun tiistaisin Haanloukkaassa.

On hieno seurata, kuinka Pälkäneeltä lähtöisin olevat kiekkoilijat pelaavat edelleen aktiivisesti jääkiekkoa. Siitä muutama esimerkki Meidän pojat maailmalla -listassa.

Jääkiekon aikuisia harrastajia jaoston vuoroilla käy aktiivinen määrä. Syksyn aikana Kangasalan jäähallin vuorolla on ollut tiivis tunnelma. Tunnin vuorolla on pelattu jopa yli kolmella kentällisellä per puoli. Tämä tarkoittaa lähes neljääkymmentä aikuista pelaajaa.

Tämän lehden ilmestyessä Haanloukkaan tekojää on jo valmiina, jolloin saadaan lisää vuoroja harrastajille. Tiistai-, keskiviikko- ja torstai-illat ovatkin varattuja pääosin jaostolle.

 

Talvitapahtuma Haanloukkaassa

Talvitapahtuma Haanloukkaassa pidetään taas 25. tammikuuta. Koko perheen kiekkotapahtuma sisältää jääkiekkopelejä junioreista aikuisiin sekä väliajoilla ohjelmaa, kilpailuja ja niin edelleen.

Niin ja tietysti on se kuuluisa Talviklassikko!

 

’Pappakiekko’

Pappakiekko ei ole nimensä mukaan vain papoille tarkoitettu. Kysymys on harrastekiekosta, jossa ikähaitari tällä hetkellä on 18–63 vuotta. Toiminta ei ole kilpailumuotoista, vaan vain harrastamista mukavan pelin parissa. Pelissä sovelletaan harrastekiekon sääntöjä: ei taklauksia eikä lämäreitä. Toki peli vaatii kaikki kiekkovarusteet.

Kaikki aikuiset kiekkoharrastajat ovat tervetulleita mukaan pelaamaan. Harrastekiekko onkin tällä hetkellä suurin jaoston pelaavista ryhmistä. Harrastekiekossa mukana pelaa yli neljäkymmentä pelaajaa.

 

Pälkäneläislähtöinen Tapa Bay -veskari Riku Helenius kiekkoilee tällä hetkellä AHL-sarjassa.

Meidän pojat maailmalla

Muutamia Pälkäneeltä lähtöisin olevia pelaajia, jotka ovat jättäneet ensimmäiset luistimen jälkensä Haanloukkaaseen ja, jotka edelleen pelaavat aktiivisesti kiekkoa eri seuroissa kukin tahollaan:

Riku Helenius. NHL joukkue Tamba Bayn Lightningin palkkalistoilla ja pelaa tällä hetkellä AHL:ssä Syracuse Crunch:n riveissä.

Jarkko Leppänen. Pelaa Mississippi Surge -joukkueessa SPHL liigaa (Southern Professional Hockey League, USA:ssa pelattava ammattilaisliiga)

Jouni Heinonen, Matti Heikkilä, Niko Lindholm, Atte Lepistö, Juho Hyvärinen, Kimmo Kotanen, Mika Viitanen. Pelaavat 3. divisioonaa tamperelaisen AHK:n riveissä.

Tuukka Haapsaari. Pelaa HPK B-junioreissa.

– Lisäksi nuorempia junioreita pelaa eri seuroissa kuten HPK/HauSi/Kiekko-Ahmat/Kangasalan Kisa.

 

Jääkiekkojaoston vuorot Haanloukkaassa

Tiistai
18–19.15  Kiekkokoulu
19.30–21 Pappakiekko

Keskiviikko
19.30–21 Harrastejoukkue

Torstai 
19.30–21 Pappakiekko

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?