Vastalause Tuulimyllyn ryhmiksen lopettamisesta

Emme näe edelleenkään minkäänlaista perustetta lopettaa toimivaa ja kannattavaa yksikköä. Emme ymmärrä, kun puhutaan säästökampanjasta lasten hyvinvoinnin ehdoilla. Mielestämme puheet hoitajien vähentämisestä ovat täysin tuulesta temmattuja, koska uuden yksikön (Hermannin vuoropäiväkoti) käynnistäminen vaatii jo useamman hoitajan siirtämisen/palkkaamisen, jotta pystytään tuottamaan vuorokausihoitoa lainmukaisilla edellytyksillä.

Kuinka Te voitte ajatella että kahden määräaikaisen hoitajan sopimuksen lopettaminen vähentää olemassa olevaa hoitajatarvetta, lapsimäärähän ei ilmeisesti vähene? Kuka näitä lapsia sitten hoitaa?

Tuulimyllyn vuokrauskulut eivät ole saamiemme tietojen mukaan edes esitettyjen mukaiset. Pyydämme, että haette totuudenmukaisen tiedon ja esitätte asianmukaisen laskelman.

Vuokratilat eivät tuota kunnalle korjauskustannuksia, kuten aivan älyttömän ala-arvoinen Syrjänharjun ryhmis. Oletteko Te edes käyneet kyseisissä tiloissa?

Haluttu säästö ei ole kunnan kirstussa kummoinenkaan. Jos vielä oletetaan, että joudutaan palkkaamaan lisää henkilöstöä sekä korjaamaan hyvin huonossa kunnossa olevaa Harjun ryhmistä, emme näe kuntalaisena tässä mitään järkeä tai säästöä.

Harjun ryhmis on mielestämme jo purkukuntoinen ja lämpöä hukkaava rakennus, jonka kustannuksista ei ole puhuttu mitään. Jätetään mieluummin rahan laittaminen purkukuntoiseen rakennukseen, koska suunniteltu ulkomaalaaminen jo kustantaa saman verran kuin Teidän hakemanne säästö!

Tulemme tekemään kaikkiemme, jotta olemassa oleva lasten hoitopaikka säilyy. Tulemme seuraamaan jatkuvasti lastemme terveyttä (home).

Olemme hyvin pettyneitä Pälkäneen kunnan toimintaan. Järkyttyneinä luemme lehdestä, kuinka sivistyslautakunta on jo päättänyt asiasta.

Paikkaako säästötoimi kunnan tekemiä satojen tuhansien eurojen töppäyksiä? Kukaan ei näistä puhu. Älkää nyt hyvät päättäjät maksattako enää lapsilla!

Pyydämme, että Te oman perheenne äidit ja isät vielä miettisitte päätöstä tehdessänne meidän hätäämme. Muistelkaa niitä vuosia, kun veitte omia taimianne kuka mihinkin hoitopaikkaan.

 

Hyvää ja rauhallista joulua ja parempaa uutta vuotta.

 

Tuulimyllyn ryhmäperhepäiväkodin lasten vanhempien puolesta

Johanna Norokorpi

Kirsi Tuhola

Mira Laine

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?