Balettiopiston joulunäytös: Ammattilaiset ja kolmevuotiaat aloittelijat samalla lavalla

Joulu tulee tanssien

Sing, Sing, Sing. Vasemmalla kangasalalalaisia oppilaita Laura Lehtonen ja Veronika Hailu. Edessä muun muassa Uusi Päivä-sarjassa näytellyt Arttu Soilumo ja Anni Haikka.

Tampereen Balettiopisto juhlisti joulun odotusta perinteiseen tapaan tanssitapahtumilla, jotka järjestettiin jo 41. kerran. Kangasalla koulu on toiminut 39 vuotta.

Kuluvan lukuvuoden spektaakkeleista on valmistunut kaksi ensimmäistä. Klassinen joulubaletti Joulutarinoita sekä jouluspektaakkeli Dazzling Xmas nähtiin sunnuntaina ensimmäistä Tampereella Sampolan suurella näyttämöllä.

Ensi-iltapäivänä oli kaksi näytöstä. Päivänäytöksessä esiintyivät Kangasalan ja Hervannan koulujen oppilaat, iltanäytöksessä Tampereen keskustan Balettiopiston oppilaat. Jälkimmäisessä oli mukana myös Tampereen koulussa tanssia opiskelevia sydänhämäläisoppilaita.

Joulutarinoita on klassisen baletin ja karaktääritanssin keinoin toteutettu baletti. Dazzling Xmas puolestaan on jazz- ja nykytanssin keinoin toteutettu, ajan ilmiöillä ja musiikkiteatterilla maustettu spektaakkeli, joka henkii Broadway-tunnelmaa.

Näytöksessä nähtiin muun muassa alkuperäinen ”All That Jazz” -laulu-/tanssinumero Chicago -musikaalista. Laulusolistina toimi näyttelijä-laulaja Helena Rängman.

Molemmissa teoksissa esiintyjien ikähaitari on suuri. Mukana on niin alkeistason oppilaista kuin maailmalla esiintyviä ammattitanssijoita, jotka hekin ovat Balettiopiston omia kasvatteja.

Pienimmät oppilaat pääsivät esittämään taitojaan näytösten alussa. Mukana oli kolmevuotiaita varhaisbalettilaisia, 5–6-vuotiaita esibalettilaisia ja 6–8-vuotiaita jazz/hip hoppareita.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?