Kuhmalahden kappelin joulutervehdys: Herran joulu

Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodeksen aikana, Jerusalemiin tuli idästä tietäjiä. He kysyivät: ”Missä se juutalaisten kuningas on, joka nyt on syntynyt? Me näimme hänen tähtensä nousevan taivaalle ja tulimme osoittamaan hänelle kunnioitustamme.”( Matt. 2:1,2)

Adventinaika on käsillä. Herran vuonna 2013 saamme jälleen valmistautua Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhlaan. Idässä ja lännessä, pohjoisessa ja etelässä muistetaan Hänen syntymäänsä, jota tietäjät kerran tähden johdattamina lähtivät etsimään.

Tietäjien matka on päättynyt, mutta meidän matkamme jatkuu. Ja mekin etsimme. Etsimme joulumieltä, rauhaa ja hyvää tahtoa ihmisten kesken. Toivomme löytävämme ja saavamme joulusta jotakin enemmän kuin pelkän mantelin. Emme kaipaa sitä, että saisimme elää joulun herroiksi vaan kaipaamme Herran joulua.

Herran joulu 2013 on lähellä. Herran joulu on paljon enemmän kuin ihmisten touhua ja tohinaa, se on Jumalan ihmiseksi syntymisen juhla. Herran joulu ei synny meidän tyhjissä tai täysinäisissä käsissämme, Herran joulu on Jumalan teko ja hänen lahjansa meille jokaiselle.

Herran joulu kutsuu etsimään, löytämään, kunnioittamaan ja kiittämään. Herran jouluun ei tarvita kultaa, suitsuketta eikä mirhaa vaan nöyrä ja vastaanottavainen ihmismieli. Ilman omia lahjoja sinua kutsutaan mukaan ihmisten ja enkelten kuoroon, joka laulaa kiitosta Jumalalle joulusta, jonka Hän on tehnyt.

Hyvää ja siunattua Herran joulua 2013 toivottaen,

 

Markku Viitala
Kappalainen
Kuhmalahden kappeliseurakunta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?