Eläkeliiton Sydän-Hämeen yhdistys: Riisipuuroa, torttukahvit ja paljon jouluista ohjelmaa

Puurojuhla viritti joulutunnelmaan

Puurojuhlassa syötiin tietysti riisipuuroa rusinasopan kera.

Luopioisten Marttojen runopiiriläisiä.

Eläkeliiton Sydän-Hämeen yhdistyksen väki nautti yhdessäolosta ja virittäytyi samalla joulutunnelmaan Kuhmalahden Suojalla pidetyssä puurojuhlassa. Talon täyttänyt joukko oli sellaista ikäluokkaa, joka tilaisuuden tervehdyssanat esittäneen Arja Marttalan mukaan on ainakin lapsuudessaan viettänyt sitä oikeaa joulua.

– Joulusauna, aaton harras tunnelma, kirkko ani varhain joulupäivän aamuna, Marttala listasi talven suurimman juhlan viettoon kuuluneita perinteitä.

– Minä itse muistan tehneeni kirkkomatkan kerran tai kaksi hevoskyydillä, hän lisäsi.

Eläkeläisyhdistyksen väelle yhteisestä puurojuhlasta on ehtinyt muotoutua joulunalusajan perinteinen tilaisuus, johon riisipuuron ja torttukahvien lisäksi kuuluu mukavaa ohjelmaa ja yhdessäoloa.

 

Viulisti valloitti

Pelimannien esitys: Olli-Pekka ja Arvid Lunden sekä Ritva ja Reima Ojala.

Puurojuhlan musiikillisesta osuudesta vastasivat Reima Ojala ja Kööriksi nimetty yhdistyksen laulajien kuoro. Koko juhlayleisö pääsi ääneen yhteislauluissa. Ilmiömäinen viuluvirtuoosi, 11-vuotias Arvid Lunden valloitti kuulijat soittotaidoillaan.

Jouluisen näytelmän oli valmistanut Luopioisten Marttojen runopiiri.

– Jos me suumme avataan, niin sketsiähän sieltä tulee, Marjatta Koskenvesa varoitti heti ohjelmanumeron alkajaisiksi.

Kuhmalahden oma kyläpappi Markku Viitala hauskuutti yleisöä kertomalla sotainvalidien juhlaan osallistuneesta hieman erilaisesta esiintyjästä, minipossusta.

– Jälkeenpäin ajattelin, että on kovin harvinaista, kun tämän eläinlajin edustaja kävelee omin jaloin joulujuhlasta ulos, Viitala kertasi tunnelmiaan joulunalusajan tilaisuudesta, johon hän oli saanut osallistua.

 

Jouluna Jeesus syntyi

Eila Merontausta (vasemmalla) Marjatta Koskenvesa, Tellervo Järvinen, Lilja Metsäranta ja Helena Saarinen Luopioisten Marttojen runopiirin Joulun taikaa -esityksessä.

Markku Viitala muistutti juhlaväkeä joulun perimmäisestä sanomasta.

– Jouluna kokoonnutaan kirkkoihin kuulemaan Jeesuksen syntymästä. Pimeyteen on tullut Jumalan lähettämä valo.

– Joulun perinteet luovat tunnelmaa, mutta joulun sanoman syvintä merkitystä ei korvaa mikään jouluun liittyvä perinne, kyläpappi korosti.

Tänä vuonna vietetään hyvin todennäköisesti mustaa, lumetonta joulua.

– Jeesuksen syntymäjuhlaa saamme viettää siitä huolimatta, onko maassa lunta tai onko kaikkia perinteitä noudatettu, Markku Viitala evästi.

Puurojuhlan yhteydessä palkitut.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?