Joulumyyjäiset: Nuijantalo oli sunnuntaina keskipäivällä Pälkäneen ruuhkaisin paikka

Naisten Messujen suosio paisuu

Joulunodotustunnelma on Nuijantalolla tiheä Naisten Messujen ensimmäisen tunnin aikana.

Pälkäneen laajimmat joulumyyjäiset, Naisten Messut, aiheuttivat hetkellisesti paikkakunnan tiheimmän ruuhkan sunnuntaina puolenpäivän aikaan Nuijantalolla. Vastavirtaan pyristely ihmisjoukossa ei juuri onnistunut, vaan helpointa oli liikkua samaan suuntaan kuin muutkin.

Naisten Messut ovat käsitöiden ja kotileivonnaisten runsaudensarvi, josta löytyvät sekä perinteiset lahjat että uudenlaiset tuotteet. Vuodesta 1974 asti messuja järjestäneen Pälkäneen sotainvalidien naisjaoston seuraajina tapahtumasta vastaavat nykyään vuorovuosin partiolaiset ja Pälkäneen MLL.

Vankkoja, kauan vaalittuja perinteitä on noudatettu uskollisesti vetovastuun vaihtamisen jälkeen, ja messut näyttävätkin vain kasvattavan suosiotaan vuosi vuodelta.

Tällä kertaa järjestämisvuorossa oli partiolippukunta Kostian Kahlaajat.

 

Paluu vauvavuoden jälkeen

Mirva Nikkasen pöydässä ihastuttivat somat ja persoonalliset pehmokoristeet.

– Minulle tämä on varmaan viides vuosi, kun olen mukana Naisten messuilla, Mirva Nikkanen laskeskeli.

Hänen käsityömyyntipöytänsä oli katettu pehmopöllöillä, pienillä enkeleillä, pikkulinnuilla ja muilla siivekkäillä ja siivettömillä käsitöillä, jotka houkuttelivat isoja ja pieniä messuvieraita hypistelemään ja ihastelemaan.

Viime vuosi jäi Nikkaselta väliin, koska hänen tyttärensä syntyi vain muutama päivä messujen jälkeen. Tänä vuonna hän jo odotti myyntipöydän taakse pääsyä. Taitavat käsityösormet ehtivät toteuttaa monia uusia sekä aikaisemmin kokeiltuja ideoita.

– Tykkään kovasti olla täällä, tunnelma on erikoisen ihana. Ihmiset ovat joulumielellä, Nikkanen hymyili.

Varsinkin myyjäisten alkuvaiheen ruuhkassa myyjiä ei juuri ihmismuurin takaa erota, ja vilske on kova. Mirva Nikkanen suhtautui kuitenkin ryntäykseen rauhallisesti. Jouluostoksilla ei hoputeta myyjää, ei ainakaan Naisten Messuilla.

– Ruuhka on pahimmillaan alussa, sitten se tasaantuu. Ja minä olen niin jouluihminen, että nautin siitä ruuhkastakin, hän nauroi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?