Kotihoidon tuki on tärkeä lapsiperheelle

Suomi on kaunis maa ja rauhallinen. Se on ulkomaalaisen mielipide.

Muutin Suomeen melkein 13 vuotta sitten. Kävin kaupan alan koulutuksessa, ja suoritin yrittäjän ammattitutkinnon. Sain töitä ja onnellisen perhe-elämän. Nykyään työskentelen kaupassa.

Tänään näin uutisissa, että monessa kaupungissa poistetaan kotihoidon tuki, joka on tärkeä lapsiperheelle. Minulla itsellä on kolme lasta, ja tiedän hyvin kuinka tärkeä se on.

Suomessa on niin vähän kansalaisia ja paljon on tullut ihmisiä pakolaisina. Verot nousevat koko ajan, mutta verorahoja menee paljon vääriin tarkoituksiin.

Minun mielestäni valtion pitäisi satsata enemmän lapsiperheisiin kuin pakolaispolitiikkaan ja työttömiin työkyvyttömiin ihmisiin. Minun näkemys Suomen tulevaisuudesta on, että sosiaalikansalaisten määrä ja tuet kasvaa kun samaan aikaan työssäkäyvien etuja ja oikeuksia leikataan.

Ihmisillä ei ole kohta halukkuutta asuntojen ostamiseen ja työssä käymiseen, koska kaikesta verotetaan enemmän ja esimerkiksi asuntolainan korkoetua leikataan jatkuvasti. Tätä menoa Suomen alkuperäiskansalaiset tulevat olemaan vähemmistökansalaisia. Kuten aboriginaalit Australiassa tai intiaanit Amerikassa.

Voisiko valtio herätä ja tukea ja antaa töitä suomalaisille ja kannustaa ihmisiä olemaan rohkeita ja ahkeria, etteivät seuraavat sukupolvet laiskistuisi ja tottuisi elämään sosiaalituella.

Ulkomaalaisena olen ylpeä, että asun Suomessa työskentelen ja maksan veroja. Suomi on hyvä maa työskennellä ja elää. Haluaisin, ettei lasten kasvattamista ja elättämistä tehtäisi Suomessa niin kalliiksi, muuten seuraavien sukupolvien syntyminen voi loppua.

Kotihoidon tuki pitäisi säilyttää ja päiväkotimaksut pitää maltillisina. Myöskin työttömyysturvan pitäisi olla sellainen, että jos puoliso tienaa paljon, niin ei pitäisi saada työttömyysturvaa.

Ja pakolaismäärää pitäisi rajoittaa, että omalle kansalle saataisiin paremmat sosiaaliedut ja palvelut.

Helena Puustinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?