Ysiysien ikäluokka: Aaro Aho, Olli-Oskari Suonmaa ja Erkki Ojala pärjäävät monessa lajissa

Monipuolisuus kantaa pitkälle

Aaro Aho keräsi suunnistuksessa SM-hopeita ja täydensi mitalikokoelmaansa myös hiihdon SM-viestipronssilla.

Pälkäneen palkittujen urheilijoiden joukossa oli hyvä edustus vuonna 1999 syntyneitä poikia. Ikäluokasta on ponnistettu monen lajin huipulle: Aaro Aho niittää menestystä suunnistuksessa, hiihdossa ja yleisurheilussa, Olli-Oskari Suonmaa salibandyssa ja yleisurheilussa ja Erkki Ojala koripallossa ja yleisurheilussa.

Aaro Aho suunnisti omassa ikäluokassaan sprintin SM-hopeaa ja yllätyksekseen myös vuotta vanhempien normaalimatkan SM-hopeaa. Hopeaputki sai jatkoa Koululiikuntaliiton mestaruuskisoissa. Lisäksi Aho hiihti Hakan joukkueessa ikäluokkansa SM-viestipronssia.

Tänä talvena hiihto on jäänyt ymmärrettävistä syistä vähemmälle.

– Lumileirillä, Jämin hiihtoputkessa ja Valkeakosken tykkilumilla on kertynyt yhteensä reilut 300 kilometriä, Aho sanoo.

Lauhan talven vuoksi hiihtosuunnistuskausi uhkaa jäädä etelässä kokonaan väliin. Niiden sijaan kisatuntumaa ylläpidetään sprinttikisoilla.

Aaro Aho on treenannut ahkerasti. Suunnistaja tietää, ettei se vielä välttämättä takaa mitaliputken jatkumista. Herkässä lajissa kovakuntoisin ei välttämättä voita, vaan lisäksi on onnistuttava tärkeimmissä kisoissa.

 

Yleisurheilua koriksen ja salibandyn rinnalla

Olli-Oskari Suonmaa ponnisti Steelersin salibandyjoukkueesta maajoukkueleiritykseen.

Olli-Oskari Suonmaa ja Erkki Ojala aloittelivat urheilu-uraansa samassa salibandyjoukkueessa kuin Aaro Ahokin. Suonmaa lähti pari vuotta sitten Hämeenlinnaan Steelersiin testaamaan, riittäisivätkö rahkeet isommassa seurassa.

– Oman ikäluokan joukkueen jatko oli silloin vaakalaudalla, hyökkääjä perustelee seuranvaihtoa.

Pelimiehen kyvyt on noteerattu uudessa ympäristössä, sillä hän on ollut mukana myös maajoukkueleirityksessä.

Kulkemista Hämeenlinnaan helpottaa se, että myös pälkäneläinen Jere Nurkkala pelaa Steelersissä.

– Porukat kuskaavat vuorotellen, Suonmaa kertoo.

Hän matkaa Hämeenlinnaan monesti myös salibandyn välipäivinä.

– Vaihdoin samalla seuraa myös yleisurheilussa. Hämeenlinnan Tarmolla on talvisinkin treenit muutaman kerran viikossa Pullerin hallilla. Minä ehdin mukaan yleensä kerran, pari viikossa.

Viime kesänä Suonmaa hyppäsi Tarmon väreissä 14-vuotiaiden SM-kisoissa korkeuden kymmenenneksi tuloksella 153. Parikilpailussa pälkäneläinen pokkasi ensimmäisen arvokisamitalinsa, SM-hopeaa.

Erkki Ojala jakaa aikansa koripallon ja yleisurheilun kesken.

Kangasalan Urheilijoita edustava Erkki Ojala puolestaan leiskautti elokuussa 14-vuotiaiden SM-hopeaa kolmiloikasta tuloksella 12.05. Pituudessa hän oli kuudes 556 kantaneella hypyllä.

Jatkossa Ojala tavoittelee menestystä Tampereen Pyrinnön väreissä. Seuralla on hyvä treeniryhmä.

– Yritän käydä Pirkkahallin treeneissä kolme, neljä kertaa viikossa.

Nopeudesta ja kimmoisuudesta on hyötyä myös koripallossa. Ojala on saanut mukavasti vastuuta Luja-Lukon miesjoukkueessa. Ensi kaudeksi Pälkäneelle saadaan kova joukkue myös Ojalan omaan ikäluokkaan, kun SM-sarjaa pelaavat C-juniorit vanhenevat B-junnuiksi.

– Treenipelissä pystyimme ihan hyvin Tampereen namikan tahdissa, vaikka peli olikin vielä vähän hakemista.

Kahdeksasluokkalainen sanoo, että ensi vuoden jälkeen yksi mahdollisuus on siirtyä Tampereelle opiskelemaan ja pelaamaan.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?