Menestyjät: Palkitut urheilijat kilpailevat Hämeenlinnan, Tampereen, Valkeakosken ja Kangasalan seuroissa

Pälkäne kasvattaa monen lajin menestyjiä

Palkittujen urheilijoiden rivistö oli edellisvuosia leveämpi, kun mukana oli myös joukkue, SM-sarjaan selvinnyt Luja-Lukon C-poikien koripallojoukkue.

Ilari Hurskainen palkittiin kannustusstipendillä.

Palkittavat eivät enää mahtuneet kunnantalon kahvioon, kun Pälkäne muisti vuoden 2013 aikana menestyneitä urheilijoitaan. Penkkien täyttyminen johtui siitä, että mukana oli poikkeuksellisesti pälkäneläisjoukkue: kunta palkitsi kannustusstipendillä Luja-Lukon C-pojat, jotka tekivät pälkäneläistä urheiluhistoria selviämällä ikäluokassaan koripallon SM-sarjaan.

On harvinaista, että pienen paikkakunnan kasvattajaseura pystyy viemään junioreitaan joukkueena Suomen huipulle. Usein Luja-Lukosta on pitänyt siirtyä isompiin seuroihin, mikäli on mielinyt ikäluokkansa edustus- ja maajoukkueisiin sekä huippusarjoihin. Myös yksilölajeissa kaupunkiseurojen valmennus, treeniryhmät ja joukkueet houkuttelevat pälkäneläisjunioreita muualle siinä vaiheessa, kun menestystä alkaa kertyä.

Kaikki valmennusstipendin pokanneet pälkäneläisurheilijat edustavat leipälajeissaan Hämeenlinnan, Tampereen, Valkeakosken ja Kangasalan seuroja: Amanda Saari ui ja yleisurheilee Tampereella, Aaro Aho suunnistaa ja hiihtää Valkeakosken Hakan väreissä, Erkki Ojala yleisurheilee Kangasalla ja Tuukka Haapsaari pelaa Hämeenlinnassa kiekkoa. Topi Tala edustaa Kangasalan moottorikerhoa, Pihla Berg harrastaa aerobicia Valkeakoskella, Olli-Oskari Suonmaa pelaa salibandya ja yleisurheilee Hämeenlinnassa ja Piia Sopenperä pelaa lentopalloa Tawast Volleyn B-tyttöjoukkueessa Hämeenlinnassa.

 

Palkittavat entistä nuorempia

Kapteeni Ilmari Siiro pokkasi C-poikien koripallojoukkueen puolesta kunnan palkintokuoren.

Kunnan palkintokuoria ojennellut vapaa-aikasihteeri Petri Ketola ohjasi osan kiitoksesta taustajoukoille: nuorten urheilijoiden muualla kulkeminen tarkoittaa sitä, että kyseessä on koko perheen harrastus. Ilman vanhempien kyytiapua urheileminen ei onnistuisi tällä tasolla.

Monet palkituista pärjäävät monessa lajissa. Jotkut pokkasivat palkintonsa sivulajista, sillä esimerkiksi yleisurheilusaavutuksistaan palkitut Erkki Ojala ja Olli-Oskari Suonmaa panostavat ennemminkin koripalloon ja salibandyyn.

Vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Jukka Kittilä oli mielissään palkittavien laajasta lajikirjosta. Se kertoo pienen pitäjän aktiivisuudesta.

Urheilijoiden palkitsemissääntöjä oli täksi vuodeksi uudistettu. Vapaa-aikalautakunta on halunnut kannustaa ennen kaikkia nuoria, sillä uran alkuvuosina kunnan pieni valmennusstipendi tuntuu enemmän kuin aikuisurheilijoilla.

Uudistettujen sääntöjen mukaisesti kannustusstipendillä palkittiin myös sellaisia urheilijoita, jotka eivät vielä kilpaile SM-tasolla. Vuoden urheilijaa ja Vuoden nuorta urheilijaa ei enää valita, sillä lajien ja saavutusten vertailu on vaikeaa.

Petri Ketola ojensi uimari Susanna Elloselle vapaa-aikalautakunnan kannustusstipendin.

 

Palkitut urheilijat

 

Valmennusstipendit

Amanda Saari. Luistelun junioreiden SM-kisan hopealuistinfinaalin 1., luistelun EM-kisojen 7., valinta uintimaajoukkueeseen

Aaro Aho. Suunnistuksen nuorten SM-sprintin 2. ja SM-keskimatkan 2.

Erkki Ojala. Yleisurheilun nuorten SM-kisojen 2. kolmiloikassa

Tuukka Haapsaari. Jääkiekon B-junioreiden SM-sarjan 1.

Topi Tala. Sivuvaunumotocrossin SM-sarjan 1., 2 MM-osakilpailua.

Pihla Berg. Aerobicin nuorten SM-ryhmäkilpailun 1. ja joukkuekilpailun 2.

Olli-Oskari Suonmaa. Yleisurheilun nuorten SM-kisojen 2. korkeushypyn parikilpailussa.

Piia Sopenperä. Lukiolaisten lentopallomestaruus KLL:n mestaruuskisoissa.

 

Nuorten kannustusstipendit

Luja-Lukon C-nuorten koripallojoukkue. Nousu C-poikien SM-sarjaan.

Topi Rönni. Yleisurheilun Youth Athletics Gamesissa 9-vuotiaiden kuula 1. ja pituus 2.

Ilari Hurskainen. 10-vuotiaiden kiekonheitto pm-kisojen 1., Suomen tilaston 23.

Susanna Ellonen. Rintauinnissa ikäkausimestaruuskilpailuiden finaalipaikka.

Senna Kanerva. Luistelun junioreiden SM-kisan hopealuistinfinaalin 2.

 

Kunnon kuntalainen

Anssi Kukkonen. Perustanut Pälkäneelle kolme juoksutapahtumaa: Aitoo Trail, Kaukkalan ympärijuoksu ja Rautajärven Retro. Ideoinut valtakunnallisen Joulujuoksu -hyväntekeväisyystapahtuman, jonka tuotto lahjoitetaan Pelastaa Lapset ry:lle. Harrastaa aktiivisesti juoksua ja levittää liikunnan ilosanomaa innostavassa blogissaan.

 

Vuoden ohjaaja

Maija Tuominen. Tarttui toimeen ja aloitti ohjaamisen omatoimisesti, kun Pälkäneellä oli kova kysyntä kahvakuulalle, muttei ohjaajia. Tuomisen naisryhmiin osallistuu Luopioisissa ja Aitoossa noin 40 kuntoilijaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?