”Peli on ohi vasta, kun kello soi”

Eaglesin Toni Riekko karkaamassa maalintekoon.

Kisa-Eaglesin otteissa jääkiekon kakkosdivisioonassa voi nähdä tällä hetkellä sekä hyvää että huonoa. Hyvää on se, että kompuroinneista huolimatta joukkueella on kohtuullisesti pisteitä ja paikka pudotuspeleissä näyttää vaikeuksistakin huolimatta olevan hanskan ulottuvilla.

Hyvää on myös se, että joukkue pystyy lähes pelissä kuin pelissä painamaan vastustajan ahtaalle.

Huonoa onkin sitten se, ettei joukkue pysty hyödyntämään energisen alun tuomaa johtoasemaansa, vaan kerta toisensa jälkeen päästää vastustajan mukaan peliin ja hukkaa voiton avaimet löysäilyyn.

– Kun näemme, että olemme  vastustajaa parempia, pitäisi kylmästi jyrätä vastustajan yli, mutta sen sijaan alamme löysäillä. Joka pelissä tulee liikaa pitkiä huonoja jaksoja, valmentaja Arto Leino tiivistää.

Hän laittaa otteen herpaantumisen ennen kaikkea kokemattomuuden ja nuoruuden piikkiin. Oppi tulee kantapään kautta, kuten viime viikonloppuna Nikkareita vastaan. Kangasalan jäähallissa 4–0- ja 5–1-johto kääntyi oman pelin seottua vastustajan 6–7-voitoksi.

– Ainakin peleissä tapahtuu paljon. Yleisöä onkin käynyt paljon, ja se on tärkeä juttu, Leino sanoo.

Eagles pommitti Nikkarit maalivahdinvaihtoon avauserässä. Sen jälkeen kotijoukkueen tahti hyytyi.

Aiemmat kokemukset osoittavat, että jos joukkue löytää lääkkeen epätasaisuuteen, mikä tahansa joukkue on kaadettavissa.

Runkosarjassa kotkapaidat tähtäävät kuuden kärkeen. Paras viidestä -periaatteella pelattavissa pudotuspeleissä Eagles aikoo nostaa sijoitustaan tuntuvasti.

– Runkosarjan voitto alkaa olla mennyt, mutta kakkosdivisioonan voittoa tässä tavoitellaan edelleen. En osaa sanoa, kumpi on lopulta parempi tie: kävellä voitosta voittoon vai kulkea tätä kivikkoista tietä. Se nähdään keväällä.

 

 

 

Ei mahda mitään. Kisa-Eaglesin ylivoima viidellä kolmea vastaan ei tuota tulosta, ja Nikkareiden Kostjukovs karkaa läpiajoon ja maalintekoon. Kotkapaidat menettävät otteensa 4–0-johtoasemassa ja riihimäkeläisjoukkue kuittaa pisteet 6–7. ”Harvemmin kiekossa näin käy, mutta meille on käynyt vastaavalla tavalla aiemminkin tällä kaudella”, Kisa-Eaglesin valmentaja Arto Leino huokaisi ottelun jälkeen. Kangasalalaiset hakevat kotihallissaan ehjää 60-minuuttista seuraavaksi perjantaina, kun vastassa on Ikurin Vire.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?