Luentosarja: Ensin kasvetaan lapsena ja vanhempana Sariolassa

Apua, lapseni on pian teini

Erityisesti alle kouluikäisten lasten vanhemmille suunnattu kansalaisopiston luento Sariolan koululla ensi torstaina keskittyy sekä lapsen että vanhemman kasvamiseen.

Kello 18 alkavan maksuttoman luennon teemana on ”Kasvamassa lapsena ja vanhempana”.

– Otsikko viittaa ensinnäkin lapsen kasvamiseen ja kehittymiseen. Jokainen vanhempi tietää, että alle kouluikäisen kasvu ja kehitys on joka päivä läsnä. Lasta ja hänen oppimistaan ja kehittymistään voi ihastella jatkuvasti, toisaalta se välillä aiheuttaa myös päänvaivaa, tietää luennoitsija Reetta Rönkkö.

Myös vanhemmuus on kasvamista. Tämä on Rönkön mukaan myönteinen ja lohduttava näkökulma.

– Meidän ei tarvitse olla valmiita: saamme kasvaa vanhemmuuteen lapsen kasvaessa.

Luennolla käsitellään alle kouluikäisen lapsen psyykkistä ja sosiaalista kehitystä. Toinen näkökulma on vanhemmuus ja kasvatus.

Puolitoistatuntinen luento sopii kaikille vanhemmille, jotka ovat kiinnostuneita myös psykologisen tiedon valossa pohtimaan lapsensa kehitystä ja omaa vanhemmuuttaan ja kasvatustapoja.

– Voisin kuvitella, että esimerkiksi vanhemmat, jotka tapaavat toisiaan säännöllisesti puistossa tai kerhossa, voisivat saada virikettä keskusteluihin.

Rönkkö arvelee, että luennolla kuulijoiden on mahdollista myös esittää kysymyksiä ja keskustella itselle ajankohtaisista asioista.

Helmikuussa tartutaan jo hieman varttuneempien lasten vanhemmuuteen. Kangasalan pääkirjaston Harjula-salissa 13.2. kello 18 puhutaan otsikolla ”Lapseni on teini, vinkkejä vanhemmille”. Luento on suunnattu erityisesti yläkouluikäisten ja sellaisiksi pian tulevien vanhemmille.

– Luennolla kuullaan yläkouluikäisen ja varhaisnuoren psyykkisestä ja sosiaalisesta kehityksestä. Jälleen näkökulma on myös vanhemmuudessa. Samalla pohditaan vanhemmuutta ja vanhemman roolia nuoren elämässä.

Rönkkö tarttuu aiheisiin paitsi psykologin myös äidin kokemuksella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?