Hanna Sky: Luonteva esiintyminen hurmasi Uuden musiikin kilpailun tuomarit ja yleisön

Hope äänestettiin suoraan finaaliin

Hanna Seppälän oli vaikea pysyä penkissä, kun lauantai-iltana selvisi, että tuomarit ja katsojat ovat äänestäneet hänet suoraan Uuden musiikin kilpailun finaaliin. Kuva: Tomi Mikola.

 

– Eurooppalaiselta radiokanavalta tuli juuri pyyntö, että voitteko laittaa kappaleen tulemaan; Hope otetaan heidän kanavansa soittolistalle. Myös kotimaisten kanavien kuulijat ovat pyytäneet kappaletta soittolistoille. Tämä on kaikki niin paljon enemmän kuin silloin pystyi edes kuvittelemaan, kun klikkasi lähetä -nappia ja laittoi demon menemään Uuden musiikin kilpailuun, Hanna Seppälä päivittelee.

Sahalahdelta lähtöisin oleva laulaja kilpailee Hanna Sky -nimellä Uuden musiikin kilpailussa, jonka voittaja edustaa Suomea Euroviisuissa. Kilpailuun saapui 420 kappaletta, joista tuomaristo valitsi 12 parasta kahteen karsintakilpailuun.

– Unelmana oli, että pääsisin kahdeksan finalistin joukkoon. Mutta en olisi ikinä uskonut, että selviäisin sinne suoraan. Tehty työ tuli palkittua ylen määrin.

Hanna Sky voitti lauantaina toisen alkukilpailun ja eteni Espoon Barona-areenalla 1.2. järjestettävään loppukilpailuun. Ensimmäisestä karsinnasta loppukilpailupaikan nappasi Softengine. Muut kuusi finalistia karsitaan 25.1. järjestettävässä semifinaalissa. Sekä finaali että semifinaali lähetetään suorana TV2:lta.

Sahalahdelta ponnistava artisti ei suostu ottamaan ennakkosuosikin paineita, vaikka selvisikin suoraan finaaliin.

– Kyllä minä olen enemmänkin kilpailun musta hevonen.

Alkukilpailussa paremmuus ratkaistiin sekä tuomareiden että yleisön äänillä. Hanna Sky keräsi tuomareilta kahta vaille täydet pisteet. Redrama ja Aija Puurtinen antoivat hänelle täyden kympin, Toni Wirtanen ja Tomi Saarinen ysin.

Tuomarit arvostivat huikeaa kehityskaarta, jonka sekä kappale että esiintyjä ovat tehneet, kun demo on kasvanut täysveriseksi euroviisuksi.

– Tavallaan se on kaksipiippuinen juttu, että selvisin suoraan finaaliin. Semifinaali olisi voinut tuoda esiintymiseen varmuutta. Toisaalta siinä olisi ollut myös se vaara, että olisinkin pudonnut jatkosta, Hanna Seppälä sanoo.

Loput kuusi finalistia ratkaistaan kokonaan yleisöäänien perusteella.

 

Upea tiimi lavalla ja sen takana

Hanna Seppälä kiittelee sahalahtelaisia, jotka ovat olleet täysillä tukemassa ja äänestämässä häntä.

– Muutenkin sosiaalinen media on räjähtänyt. Onneksi minulla on kaksi avustajaa vastaamassa kaikkiin viesteihin.

Artisti kehuu estoitta taustajoukkojaan, jotka ovat tehneet mahtavaa työtä lavalla ja sen takana.

– Ystävistä koostuvan Sky-tiimin kanssa on mieletöntä tehdä hommia.

Seppälä myöntää, että tunteet olivat pinnassa, kun hän asteli Peacockin lavalle esittämään omaa kappaletta suorassa televisiolähetyksessä.

– Mutta minulla oli jotenkin varma olo, sillä olimme harjoitelleet tiimin kanssa kaiken niin valmiiksi. Tiesin, että se riittää, kun lähden tekemään kaiken niin hyvin kuin sillä hetkellä osaa.

Pari finaalia edeltävää viikkoa käytetään shown hiomiseen.

– Viimeiset viikot ovat kovaa laulutreeniä. Myös koreografiaa mietitään uusiksi. Pohdimme, miten showta kasvatetaan finaalia varten – tuleeko lavalle esimerkiksi lisää porukkaa. Onneksi tällaisia asioita ei tarvitse ratkaista yksin, vaan meillä on ammattilaiset sitä apuna.

Jos unelmat toteutuvat ja Hanna Sky valitaan Suomen euroviisuedustajaksi, myös kappale on työstettävä uusiksi.

– Kappaleella on nyt mittaa 3.40, kun euroviisuissa enimmäiskesto on kolme minuuttia. Me itse asiassa teimme jo syksyllä myös kolmeminuuttisen demoversion, mutta Uuden musiikin kilpailuun halusimme lähettää pidemmän version.

UMK:n aseistariisuva esiintyminen osoitti, että uudelle uralle ponkaissut Hanna Seppälä on säilyttänyt aitouden, joka hurmasi jo kymmenen vuotta sitten, kun hänen ensimmäinen bändinsä Kingis villitsi sahalahtelaisia.

– Feikkaaminen ei tuota tulosta musiikkialalla. Parempi on tehdä se minkä osaa. Joskus se ei herätä kiinnostusta ainakaan heti. Mutta uskon, että musiikissakin työnteko lopulta palkitaan.

Vasta viime vuonna konepoppiin ja Hanna Sky-nimeen vaihtanut Seppälä tietää olevansa uransa alkuvaiheessa.

– Hope oli uusista biisiaihioistani ensimmäinen. En olisi voinut saada uudelle uralle upeampaa starttia, hän myöntää.

Hanna Sky: Hope

Tuomarikommentteja Hanna Skyn esityksestä

Redrama: Ei niin mitään suorittamista, vaan oot niin sisällä tässä biisissä. Tän illan paras esitys.

Toni Wirtanen: Mutta, hitto, miten sä saat tehot irti tosta biisistä.

Aija Puurtinen: Lavalla oli iloa, voimaa, läsnäoloa. Ehdottomasti tämän illan paras esitys.

Tomi Saarinen: Sä oot kisan paras laulaja. Mä oon sun puolesta ikionnellinen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?