Jalkapallon pitää olla hauskaa

Ossi Lindeman

Valkeakosken Hakassa pelaava Ossi Lindeman käy Pälkäneen lukion viimeistä vuotta. Jo 11 vuotta jalkapalloa harrastanut Ossi tulee hyvin toimeen joukkueensa kanssa. Joukkueharrastuksen hyvät puolet näkyvät myös muualla elämässä, kuten ryhmätyöskentelytaidoissa.

Jalkapallon Ossi aloitti 7-vuotiaana, koska muita vaihtoehtoja Pälkäneellä ei sählyn lisäksi ollut.

– Sählyä pelasin hetken nuorempana mutta jalkapallo kuitenkin oli lähempänä sitä mun omaa juttua. Ja siitä se sitten alkoi.

Talvisin Ossilla voi olla jopa 6−7 kertaa viikossa harjoitukset, eikä niissä käyminen vaikuta koulunkäyntiin ainakaan positiivisesti.

– Ainut hyvä puoli on, että olen virkeä. Välillä jää läksyt tekemättä, melkein aina.

Ossi Lindeman

Jalkapalloharrastuksen ohella Ossi kirjoittaa ylioppilaaksi, ja vaikka harjoitukset ovat useasti viikossa, aikaa riittää kirjoituksiin lukemiseen. Lukion jälkeen Ossi ei tiedä, mitä aikoo tulevaisuudessa. Armeijaan hän menee kesällä ja päättää vasta sen jälkeen jatkostaan. Jalkapallo voisi kiinnostaa häntä ammattina, jos siihen vain on mahdollisuuksia.

Pälkäneen lukioon Ossi päätyi sen läheisen sijainnin takia. Muita vaihtoehtoja olisivat olleet Valkeakosken lukio tai Kangasalan ammattikoulu.

– Pälkäneen lukio oli lähellä, enkä mä varmaan olisi päässytkään muualle. Olin mä Kangasalan amikseenkin menossa ja pääsinkin raksapuolelle, mutta ei se sitten tuntunutkaan enää niin hyvältä.

Vapaa-ajalla Ossi pelaa videopelejä ja viettää aikaansa kavereiden kanssa, yleensä kylillä autolla ajellen.

Ossin vinkki nuorille jalkapallon harrastajille on treenata kovaa ja hyvällä mielellä.

– Pitää olla hauskaa, ja jos tuntuu pahalta, niin ei kannata väkisin harrastaa.

 

Haastattelijat: Aino Tainio ja Emmiina Hapuoja, Pälkäneen yhteiskoulun 9. A

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?