Ikäpiste aloittaa pian Luopioisissa

Ikäpiste on Onkkaalassa toimiva ikääntyvien oma tapaamispiste, joka on avoinna kerran viikossa. Toimintaa on järjestetty Pälkäneellä jo neljättä vuotta kunnan ja eri järjestöjen yhteistyönä. Nyt tällainen toiminta on alkamassa myös Luopioisten kirkonkylässä. Ensimmäinen tapaaminen on keskiviikkona 12.2. kello 10–13.

Kevään aikana Ikäpisteelle kaavaillaan kokoontumisia joka toinen keskiviikko, aina parittomina viikkoina. Ikäpiste on tarkoitettu kaikille ikäihmisille. Siellä saa tietoa ikääntyville tarjolla olevista palveluista ja etuuksista, tarvittaessa myös apua hakemusten täyttämisessä. Ikäpisteeseen voi poiketa myös vain seurustelemaan muiden ikäihmisten kanssa ja osallistumaan yhteiseen kahvihetkeen.

Joka kokoontumiskerralla on lisäksi kaikille avoin maksuton voima- ja tasapainojumppa sekä muuta järjestettyä ohjelmaa. Ohjelmien ja keskustelujen aiheiden valinnoissa pyritään ottamaan esille kaikkea sitä, mitä ikäihmiset odottavat ja esittävät.

Ikäpiste Luopioisissa toteutetaan järjestöjen vapaaehtoisvoimin, eli järjestöille on tarjolla näkyvä rooli ohjelmien ja tarjoilun valmisteluissa. Moni järjestö onkin jo ilmoittanut halukkuudestaan olla mukana toiminnassa ja sen suunnittelussa.

Osallistuminen tärkeään avauskokoontumiseen halutaan tehdä mahdolliseksi niin monelle kuin suinkin. Siksi paikalle on järjestelty myös kuljetuksia. Aitoon suunnalla kyytiongelmista voi olla yhteydessä Hannu Ryynäseen puhelinnumeroon 040 5427766. Virtainsillan ja Puutikkalan suunnasta tulevien kuljetusongelmia on lupautunut ratkomaan Jaakko Sjöstedt, jonka tavoittaa numerosta 040 5962115. Haltian suunnasta kuljetusapua on valmis antamaan Tapio Körhämö numerosta 0400332596 ja Rautajärven suunnasta Ulla Tiusanen 0400 437702.

Esko Koskenvesaan (050 5264277) voi olla yhteydessä, jos osallistumishalukkuutta on, mutta kyyti ei edellä mainituillakaan avuilla järjesty.

Paikkana on Luopioisten Yhdistysnurkka osoitteessa Keskitie 5. Keskeistä vastuuta ikäpistetoiminnasta on soviteltu Eliisa Lahtisen harteille.

Toiminnan käynnistämisen vauhdittamiseksi Yhdistysnurkassa järjestetään maanantaina 3.2. kello 17 vielä erillinen suunnittelupalaveri.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?