29 kuntaa tekee liitosselvitystä Eero Laesterän johdolla

Pälkäneen kunnanhallitusta johtavalla Eero Laesterällä on vilkkaat ajat, kun kymmenet kunnat tekevät samaan aikaan liitosselvityksiä. Kuntakonsultti on parhaillaan mukana 29 kunnan selvityksessä.

Pälkäneläinen kuntakonsultti Eero Laesterä aloittaa Seinäjoen ja Jalasjärven kuntajakoselvittäjänä.

Pohjanmaalla on tarkoitus edetä vauhdilla: Laesterä ja toiseksi selvittäjäksi jo aiemmin valittu Janne Antikainen laativat selvityksen helmikuun loppuun mennessä, ja kuntaliitos on tarkoitus toteuttaa jo vuodenvaihteessa.

Laesterä toimii parhaillaan selvittäjänä viidessä muussakin kuntaliitoshankkeessa. Niistä suurimmat ovat kahdeksan Keski-Uusimaan kunnan, seitsemän Itä-Uusimaan kunnan ja kuuden Lahden seudun kunnan kuntajakoselvitykset. Lisäksi Laesterä toimii selvittäjänä Ylivieskan, Oulaisen, Alavieskan ja Haapaveden sekä Inarin ja Utsjoen liitoshankkeissa. Ruoveden ja Vesilahden kunnissa on Laesterän johdolla käynnissä talouden tasapainotus.

Kuntataloudesta väitöskirjansa tehnyt hallintotieteiden tohtori on maan johtavia kuntatalouden ja -hallinnon asiantuntijoita.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?