112-päivä: Talvisessa tapahtumapäivässä riittää lauantaina nähtävää ja koettavaa koko perheelle

Kuhmalahden VPK avaa paloaseman ovet

Jaana Tulokas sammutti kuin vanha tekijä Kuhmalahden viimevuotisessa 112-päivässä.

Kuhmalahden VPK järjestää perinteisen 112-tapahtumapäivän koko VPK:n voimin lauantaina. Aseman ovet ovat avoinna 8.2. kello 11–14.

Kuhmalahden 112-päivästä on tullut koko perheen talvitapahtuma, jossa riittää nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Sekä hälytys- että nuoriso-osasto esittelevät päivän aikana taitojaan käytännössä. Nuoriso-osaston näytös alkaa kello 11.15, ja vanhempi kaarti aloittaa tuntia myöhemmin.

Naisosasto myy kävijöille kodin turvallisuustuotteita kuten palovaroittimia ja sammutuspeitteitä. Perinteiseen tapaan myynnissä on myös arpoja, kahvia, mehua ja pullaa.

Opastettuun alkusammutukseen toivotaan yleisöstä innokkaita tutustujia. Arjen turvallisuutta pystyy jokainen kehittämään ja pitämään yllä loppujen lopuksi melko yksinkertaisilla taidoilla ja välineillä.

Pirkanmaan pelastuslaitokselta paikalla on tapahtuman ajan palotarkastaja vastaamassa paloturvallisuuteen ja palotarkastuksiin liittyviin kysymyksiin.

Kuhmalahti ja Sahalahti ovat palotarkastusten omavalvontavuorossa vuonna 2015. Tuolloin jaettavaan pientalon paloturvallisuusoppaaseen ja omavalvontalomakkeeseen on mahdollista tutustua jo lauantaisessa 112-päivässä.

Sammuttimia myy ja huoltaa tuttu yhteistyökumppani IK-Asennus A. Iivonen. Poliisit ovat lupautuneet paikalle kello 11–13, mutta keikkaa saattaa pukata eli poliisit ovat liikkeellä hälytysvarauksella.

Paikalla ovat myös Hinausautot Raimo Moisio Oy, Agrimarket, Kuhmalahden SPR sekä Kangasalan Seudun Osuuspankin edustaja. Lauantaimakeiset myy Ala-Kaarre Oy.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?