Ski in -alue: Kunnallistekniikkaa aletaan rakentaa uuteen kortteliin

Etuovella laskettelurinne, takaovella golfkenttä

Ski in alue rakentuu tulevien golfkenttien tuntumaan.

Sappeeseen täksi talveksi valmistuneet mökit ovat tulleet tositarpeeseen. Niiden varauskirjat ovat täyttyneet nopeasti.

Uudet mökit ovat ulkopuolisten rakentamia ja rakennuttamia. Yleensä omistaja varaa mökin omaan käyttöönsä muutamaksi viikoksi vuodessa ja antaa sen lopuksi aikaa Sappeen vuokravälitykseen.

Keväällä käynnistyy muutama rakennushanke, mutta varsinaisesta rakennusbuumista ei vielä Sappeenvuorella voida puhua.

– Tonttikauppa oli hiljaista syksyllä ja alkutalvesta. Mutta kun maahan saatiin valkoista, moni alkoi visioida omaa mökkiä tai hyvätuottoista vuokrakohdetta, Sappeen toimitusjohtaja Jouko Poukkanen sanoo.

Tällä hetkellä tontteja myydään ski in -alueelta. Sen mökkien ovelta on parhaimmillaan 15 metrin matka uuteen Alppiseikkailu -rinteeseen.

Alueen kahdessa ensimmäisessä korttelissa on vapaana vielä kaksi tonttia. Seuraavaksi kunnallistekniikkaa aletaan rakentaa uuteen kortteliin, joka tulee entistä lähemmäs alapuolella välkehtivää Iso-Arajärveä.

Sappeen uuteen kaavaan sisältyvä golfkenttä lisää alueen tonttien arvoa entisestään. Rinteen mökit reunustavat viheriötä, jonka rakentaminen voidaan aloittaa, jos kaavavalitus kaatuu.

– Golfkenttä ja kylpylä ovat niin isoja hankkeita, että ne vaativat vielä tarkempaa suunnittelua. Ennen rakentamista käymme perusteellisesti läpi, millaisella mallilla kokonaisuutta lähdetään viemään eteenpäin, Poukkanen toppuuttelee.

Sappeenvuoren rinteille rakennettavalta golfkentältä tulee aukeamaan upeat maisemat Pälkänevedelle. Näkymästä saa esimakua samassa maastossa nykyisin kulkevalla frisbeegolfradalla.

Golfkentistä on laadittu kaavaa varten karkeat suunnitelmat ja mitoitukset. Tarkempi suunnittelu alkaa, jos kaava saa lainvoiman.

Kaavasta on valittanut yksittäinen kiinteistönomistaja, jonka mökin naapuriin kylpylä rakennettaisiin. Poukkanen on toiveikas, että korkein hallinto-oikeus hyväksyy kaavan.

– Kaavaprosessia on viety eteenpäin valvovan viranomaisen ohjeiden mukaisesti.

Valituksen tuoma viivästys ei haittaa Sappeen kehittämistä, kun Euroopan taloustilanne on vähentänyt vapaa-ajan sijoituskohteiden kysyntää.

– Meillä riittää nykytarpeeseen riittävästi tontteja, Poukkanen sanoo.

Matkailualueen lisäksi myös yksityiset maanomistajat kauppaavat tontteja Sappeenvuoren tien varresta. Myös etelärinteen tontit sijaitsevat suunnitellun golfkentän tuntumassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?