Jouko Poukkanen: Osa alkukauden menetyksistä voidaan kiriä kiinni, jos hiihtolomakelit ovat hyvät

Kausi uhkaa jäädä lyhyeksi

– Jos tärkeimmiksi sesonkiviikoiksi saadaan sopivia pikkupakkasia, niin osa alkutalven myynninmenetyksestä voidaan vielä paikata. Mutta jos hiihtolomaksi sattuu vesisateita tai paukkupakkasia, niin tästä tulee taloudellisesti heikko kausi, Sappeen toimitusjohtaja Jouko Poukkanen sanoo.

Talvi saatiin joulukuun puolivälissä hyvin liikkeelle. Joulun ja välipäivien sesonki lässähti vesisateiden myötä. Sappeen neljä rinnettä olivat olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa, mutta liikkeellä oli lähinnä kausikorttilaisia ja ajoissa majoituspakettinsa varanneita lomailijoita.

Vilinä palasi Sappeeseen lumien ja pakkasten myötä.

– Viime viikonloppuna majoitus oli loppuunmyyty ja päiväkävijöitäkin oli taas liikkeellä normaalitalven tapaan. Myös tuleva viikonloppu on majoituksen osalta loppuunmyyty, Poukkanen kertoo.

Sen sijaan hiihtolomiksi löytyy vielä mökkejä tai hotellihuoneita.

– Alkutalvesta näytti, ettei talvea tule ollenkaan. Siksi on ihan ymmärrettävää, että moni varasi hiihtolomaviikoksi etelän matkan, eikä laskettelulomaa.

Rinteissä riittäisi hyvin lunta ainakin vappuun saakka. Ihmisten mielissä laskettelukausi loppuu kuitenkin viimeistään pääsiäisenä.

– Onneksi pääsiäinen on tänä vuonna myöhään. Sen ansiosta sesonki voi jatkua tavallista pidempään. Ne keväiset päivät ovat yleensä kaikkein hienoimpia laskettelukelejä, ja yöpakkasten ansiosta rinteetkin ovat silloin mahtavassa kunnossa, Poukkanen sanoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?