Sappeen laduille kaivataan lisää lunta

Lunta ei ole vielä riittävästi Sappeen isolle latukoneelle.

Talven hiihtokausi jää lyhyeksi. Luonnonlumilla pääsi hiihtämään alkutalvesta vain hetken, kunnes pitkä vesisadejakso sulatti ladut.

Tammikuun puolivälin jälkeen hiihtäjät pääsivät järvien jäille. Sinne saatiin latuja, kun mönkijöillä ja pikkutraktoreilla ensin aurattiin ohut lumikerros kasalle. Samalla ladun viereen syntyi sileä jääbaana retkiluistelijoille ja jalankulkijoille.

Tammi-helmikuun vaihteen lumisade toi maahan muutaman sentin pakkaslunta. Sen turvin tasaiselle alustalle saadaan tampattua moottorikelkoilla latupohjat. Sen sijaan Sappeen isolle latukoneelle lunta on vieläkin liian vähän.

– Maanantaina pohjia tamppailtiin ensimmäisen kerran. Toivotaan, että loppuviikosta tulisi sen verran lisää lunta, että ladut saataisiin vihdoin hiihtokuntoon, Sappeen toimitusjohtaja Jouko Poukkanen sanoo.

Joinain vuosina Sappeessa on levitetty laduille tykkilunta. Tänä vuonna siihen ei enää ryhdytty rinteiden lumetusurakan päätteeksi.

– Kausi on jo niin pitkällä, että kaikki energia käytettiin rinteissä, eikä henkilöstöstä ruvettu enää repimään latujen lumetukseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?