Luja-Lukko: Pälkäne voittanut kevään neljä ensimmäistä peliä

Minitytöt kärjessä puhtaalla pelillä

Kevätkauden avausotteluiden positiivisinta antia oli Helmi Raivion (kuvassa), Ida Östringin ja Elina Wallgrénin onnistumiset hyökkäyspäässä.

Pälkäneen Luja-Lukon 12-vuotiaat koripallotytöt putosivat kevätkaudeksi ykkösdivisioonan alempaan jatkosarjaan. Kahden ensimmäisen turnauksen perusteella vastus on luokkaa kevyempää kuin syyskaudella. Neljä ensimmäistä otteluaan voittanut Luja-Lukko on noussut sarjan kärkeen tasapistein Turun Riennon kanssa.

Minityttöjen kevätkausi alkoi kotiturnauksella, jossa kohdattiin TaNMKY ja Forssan Alku. Syksyllä kahdesti kukistettu TaNMKY kaatui nyt 54–36.

Ottelu olisi ratkennut nopeammin ilman pientä aamu-unisuutta ja vastustajan aliarvioimista. Kotijoukkue pelasi avausjaksolla huolimattomasti niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin. Roosa Taipaleen kolme virhettä muutamassa minuutissa sekoitti puolustuksen. Kun lisäksi Hanna Hirvonen oli sairauden vuoksi pelistä sivussa, oli puolustuspeli kursittava uuteen uskoon. Tamperelaiset veivät avausjakson neljällä pisteellä.

Ottelun vanhetessa kotijoukkue palkittiin tasaisesta peluutuksesta. Kahdeksan tytön kierrättäminen takasi sen, että kentällä riitti juoksuvoimaa. Luja-Lukko hivuttautui rinnalle ja ohi. Lopulta pälkäneläiset ottivat selkeän 54–31 voiton.

Kotijoukkueen pistekuningattaria olivat Emilia Ingman ja Jemina Tikka (11). Heitä säestivät Roosa Taipale ja Elina Wallgrén (9), Helmi Raivio ja Ida Östring (6) sekä Axa Niemi (2).

Toinen ottelu Forssan Alkua vastaan ratkesi jo avausjaksolla, jonka kotijoukkue vei 25–0. Luja-Lukon ase oli aktiivinen prässi, jota forssalaiset eivät pystyneet ohittamaan. Lopputulos 86–22 on tyttöjen uusi yhden pelin piste-ennätys.

Ahkerimmin korisukkaa venyttivät Elina Wallgrén (18), Jemina Tikka (17), Emilia Ingman (12). Myös Roosa Taipale (11), Ida Östring ja Helmi Raivio (10) sekä Axa Niemi ja Eveliina Knuutinen (4) osallistuivat heittoharjoitukseen.

Toisessa turnauksessa edellytettiin pientä urakointia, sillä tautien vuoksi liikkeellä oltiin ainoastaan seitsemän pelaajan voimin. Avausottelussa kohdattiin Pyrinnön nuoremmat minitytöt. Taitava tamperelaisryhmä kaatui tarkalla puolustuspelillä. Se poiki pallonriistoja, tuloksekkaita vastaiskuja ja 67–33 voiton.

Luja-Lukkoa vastaan oli vaikea puolustaa, sillä hyökkäyksissä käytettiin mielikuvitusta. Pälkäneen vastahyökkäyspeli sai uuden elementin nopeuttaan hyödyntävästä Elina Wallgrénista (20 pistettä), joka viimeisteli hyvällä prosentilla.

Muita tehotyttöjä olivat Roosa Taipale (13), Emilia Ingman ja Axa Niemi (10), Hanna Hirvonen (8), Helmi Raivio (4) ja Ida Östring (2).

Kohta Pyrintö-pelin jälkeen vastaan asettui BC Nokia, jolle pälkäneläiset hävisivät syksyn molemmat ottelut. Nokialaiset veivät nytkin avausjakson viiden pisteen turvin, kun Luja-Lukon puolustuspeli oli seisovaa ja etäisyydet puolustettaviin liian pitkiä.

Toiselle jaksolle löytyi tarvittava rohkeus ja halu pelata omalla taitotasolla. Pälkäneläiset veivät sen näytöstyyliin 16–2.

Vain kahden vaihtopelaajan voimin liikkeellä ollut Luja-Lukko sinnitteli toisen puoliajan uupumista vastaan. Kurinalainen puolustuspelaaminen palkittiin 45–30 voitolla. Voittopisteitä urakoivat Axa Niemi (11), Emilia Ingman ja Roosa Taipale (10), Elina Wallgrén (8), Helmi Raivio (4) ja Hanna Hirvonen (2).

 

Minitytöt, 1. divisioona, alempi jatkosarja

PäLuLu – Tampereen NMKY 54–36
PäLuLu – Forssan Alku 86–22
PäLuLu – Pyrintö 03 67–33
PäLuLu – BC Nokia 45–30

 

Minitytöt I div, alempi jatkosarja

TuRi

4

4

0

240-113

8

PäLuLu

4

4

0

252-121

8

TaNMKY

4

2

2

170-210

4

Pyrintö

4

2

2

202-185

4

FoA

4

1

3

95-241

2

KaaRo

4

1

3

159-170

2

BC Nokia

4

0

4

147-225

0

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?