On meillä hyvä ja merkittävä ystävä

Tuli taas kinaa. Nuoriso sanoi, että kuuluu sanoa eaa. ja jaa. Mikä jaa tuhisi pappa kun oli juuri kertonut, että Jesajan kirja on kirjoitettu noin 700 eKr. 700 eaa., korjasi nuoriso. Niin opettaja opetti. Ennen ajanlaskumme alkua.

Vai niin, vai ei saa enää sanoa, että ennen ja jälkeen Kristuksen syntymän, kummasteli pappa. Ja kenenkäs syntymä mullisti maailman niin, että ajanlaskukin muuttui? Ja paljon muutakin mullistui. Nuoriso hymyili. Olet pappa oikeassa, mekin sanomme eKr. ja jKr, niin jo rippikoulussakin tuumailimme ja koulun uskontotunnilla. Mutta osa haluaa unohtaa Jeesuksen tai ainakin ohittaa.

Eihän me ohiteta Jeesusta, ei unohdeta! Ei unohdeta ja ohiteta myöskään ystäviä. Pidetään ystävänpäivää aina. Onhan paras ystävämme niin hyvä, että Hänestä lasketaan vuosien kulku.

Jorma ”Jommu” Jussila
erityisnuorisotyönohjaaja
Kangasalan seurakunta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?