Talvitapahtuma: Snowfunissa päästiin talvisiin puuhiin nollakelistä huolimatta

Oskari ja vauhdin hurmaa

Oskari Nömmik viihtyi Snowfun-tapahtumaa varten rakennetussa pulkkamäessä pitkään.

3-vuotias Oskari Nömmik ei malttaisi millään lähteä kotiin. Kangasalalainen pikkumies tahtoisi laskea Pitkäjärven koulun viereen rakennettua pulkkamäkea uudestaan ja uudestaan. Kotiin lähtö onnistuu kuitenkin lopulta ja vieläpä hymyssä suin.

– Mäenlasku oli selvästikin pojasta hauskaa. Parasta taisivat kuitenkin olla Snowfun-tapahtuman koirat, Oskarin äiti Johanna Sortava arveli.

Pitkäjärven kentällä ja sen läheisyydessä järjestettiin lauantaina Snowfun- talvitapahtuma. Vaikka karkeloa vietettiin lähes nollakelissä, järjestäjät olivat onnistuneet loihtimaan alueelle talviset olosuhteet. Liukumäen lisäksi luistelukenttä oli kovassa käytössä, ja Pirkanmaan Käyttökoirayhdistyksen koirat vetivät lapsia pulkassa.

Nuotion äärellä pääsi paistamaan makkaraa ja soppatykistä tarjoiltiin höyryävän kuumaa hernekeittoa. Taitojaan saattoi testata sekä lumisählyssä että lumijalkapallossa.

 

Kovaa menoa jäällä

Veljekset Atte, 4, ja Aaro, 6, Järvinen viihtyivät lähes koko tapahtuman ajan jäällä. Juuri luistelemaan oppinut Atte paineli luistelukentällä jo hyvää vauhtia Aaron toimiessa hyvänä esimerkkinä. Kummallakin pojalla oli jäällä mukana – kuinkas muuten – sekä maila että kiekko.

– Tappara on parempi kuin Ilves. Mutta viime aikoina me ollaan katsottu televisiosta kylläkin olympialaisia ja Suomen jääkiekkomaajoukkueen pelejä, kangasalalaisveljekset tuumivat yhdessä.

Lauantain tapahtumaan mahtui talvisten aktiviteettien lisäksi kosolti muutakin ohjelmaa. Halukkailla oli esimerkiksi mahdollisuus kurkistaa ihkaoikeaan paloautoon, piipahtaa nuorisotila Veturissa munkkikahvilla tai katsella Piia Henttisen tankotanssiesitystä.

Tunnelman takasi ohjelmien väliajoilla levyjä soitellut dj Bad boy.

Tapahtuman järjestelyistä vastasivat Kangasalan kunnan vapaa-aikapalvelut ja yhdyskuntatekniikka lukuisine yhteistyökumppaneineen.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?