Soroptimistit keräävät varoja uudelle lastensairaalalle

 

Pälkäneen seudun soroptimistit ovat ottaneet vastaan Valkeakoski-Vanajan soroptimistien antaman haasteen Helsinkiin rakennettavan uuden lasten ja nuorten erikoissairaanhoitoon keskittyneen lastensairaalan varaiskeruussa.

Pälkäneellä soroptimistit keräävät varoja viikolle 11 asti, jonka jälkeen lippaat matkaavat Hämeenlinnan soroptimisteille.

Suomen soroptimistien tavoitteena on, että neljän vuoden aikana kaikki 60 klubia ovat osallistuneet lipaskeräykseen.

Lipaskerääjät tunnistat oranssista kypärästä!

Lisätietoa keräyksestä  SIof Pälkäneen seudun sihteeriltä Rita Poutaselta. 0407473889.

 

 

 

 

 

 

Tausta:

”Helsingin Lastenklinikan nykyiset, 1940-luvulta peräisin olevat tilat eivät vastaa enää tämän päivän tarpeita.

Vanha Lastenklinikka on liian pieni, tarkoitukseensa sopimaton ja lisäksi se hajoaa käsiin. Sen pienet potilaat ja heitä koko sydämellään hoitava huipputaitava henkilökunta tarvitsevat uuden sairaalan heti.

Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeen tukiyhdistys on aloittanut varainhankinnan uuden valtakunnallisen lastensairaalan rakennuttamiseksi. Tavoitteena on kerätä 30 miljoonaa euroa lahjoituksina yrityksiltä ja yksityisiltä henkilöiltä. Lahjoituksien avulla Helsinkiin nousee uusi, lasten erikoissairaanhoitoon keskittynyt huippuyksikkö vuoteen 2017 mennessä.

Uuden lastensairaalan tarve on akuutti, mutta ilman yksityistä rahoitusta sen rakentaminen siirtyisi pitkälle tulevaisuuteen. Tämän vuoksi osa julkisen sairaalan rahoituksesta on päätetty kerätä historiallisella tavalla yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä. ”

Ote internetsivulta: www. uusilastensairaala2017.fi/

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?