Jari Kemppainen ja Matti Huomo edustavat pappeja ja kanttoreita

Matti Huomo jatkaa kanttori-urkuriliiton valtuustossa.

Pälkäneläiset kanttori Matti Huomo ja kirkkoherra Jari Kemppainen uusivat paikkansa Kirkon akateemiset AKIN valtuustossa sekä kanttori-urkuriliitossa ja Suomen kirkon pappisliitossa.

Pappisliiton valtuustoon valittiin neljä edustajaa Pirkanmaalta. Jari Kemppainen keräsi heistä toiseksi eniten ääniä, 17. Ääniharava oli 19 ääntä kerännyt sairaalapastori Teemu Paarlahti. Lisäksi valtuustoon valittiin Kati Eloranta (13 ääntä) ja Kaija Jyrkkä (12).

Kanttori-urkuriliittoon valittiin kaksi pirkanmaalaista kirkkomuusikkoa, Viialan kanttori Heikki Ali-Löytty (8 ääntä) ja Kangasalan kanttori Matti Huomo (5).

Kirkon akateemiset AKIN 40-paikkainen valtuusto muodostuu 12-paikkaisesta Kanttori-urkuriliiton valtuustosta ja 28-paikkaisesta Pappisliiton valtuustosta. Kaikki kolme valtuustoa valittiin vuosiksi 2014–2017 sähköisessä vaalissa.

Äänioikeus laski vuoden 2010 vaaleista. Kanttori-urkuriliiton vaaleissa äänestysprosentti oli 21,6 ja Pappisliiton vaaleissa 18,3. AKIn vaalissa äänestysprosentti oli 19. Neljä vuotta sitten noin joka kolmas äänesti valtuustojen vaalissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?