Talvirieha: Touhulassa kisailtiin frisbeegolfissa, virtuaalimäkihypyssä ja seurapeleissä

Vehkajärvellä keskityttiin uusiin talvilajeihin

Antin tyylinäyte frisbeegolfissa.

Onnellinen letunkääntäjä työssään.

Hiihtoloman alkajaisiksi Vehkajärvellä järjestetty talvirieha sopeutti lajinsa vähälumisiin olosuhteisiin. Luistavasta kelistä ja kentälle tehdystä hiihtoladusta huolimatta väki ei innostunut suksille, vaan keskittyi frisbeegolfiin, virtuaalimäkihyppyyn ja kiekkopeliin.

Kentän laidalle pystytettyyn frisbeegolfkoriin tähtäiltiin isolla porukalla ja monesta eri ilmansuunnasta. Eipä ole moisia ufo-havaintoja näillä seuduilla ennen nähty. Olisiko tuossa tulevaisuuden yhteisölaji, jota varten voisi nikkaroida suorituspaikat Touhulan ympäristöön?

Virtuaalisessa mäkihypyssä nähtiin parempia leiskautuksia kuin Suomen mäkikotkilta Sotshissa. Juniorisarjassa Sami vei voiton kahden hypyn yhteistuloksella 259 metriä, Helmi pääsi lukemiin 230 m, Juho 224 m ja Ville 116 m.

Seuralaissarjassa Kaisa liiteli 137 metrin lukemiin ja päivän huipputuloksesta huolehti seniorisarjan Jorma huikealla 263 metrin tuloksella. Jouni ylsi liidoillaan 148 m tuntumaan. Paljon nähtiin myös huimia harjoitushyppyjä.

Päivän ja illan aikana kisattiin ankarasti kiekkopelimestaruudesta. Tarkin sihti oli Marialla, joka pesi kaikki 128 pisteen tuloksella. Ahkeran harjoittelun tuloksena Sami nappasi kakkossijan 127 pisteellä, 126 pisteeseen ylsi Esko P ja pinnan perässä Anne.

Illan aikana yritettiin myös huojuttaa tornia tiiviillä parityöskentelyllä. Pelipöytien äärellä nähtiin melkoista hermopeliä, jossa eivät kädet vapisseet.

Tiekuvavisa oli yllättävänkin haasteellinen. Visan laatija oli ottanut mukaan pari lähihistorian aikana nimeä muuttanutta tietä. Kangasalan yhdistyessä Kuhmalahteen Haapatie ja Järvitie muuttivat nimeään Hopeatieksi ja Mäntysalontieksi. Erityisesti Järvitie ja Vilintie osoittautuivat hankaliksi tunnistettaviksi.

Illan aikana yritettiin huojuttaa tornia tiiviillä parityöskentelyllä. Pelipöytien äärellä nähtiin melkoista hermopeliä, jossa eivät kädet vapisseet.

Vili Auvinen oli kuvassa niin kaihoisan näköinen, että arvaukset menivät useammalla Kaiholantien piikkiin. 20 arvoituksesta 18 tulokseen pääsivät Leena sekä Elina.

Lohdutuspalkinto huonoimmasta paikallistuntemuksesta jaettiin Anna-Riinalle, joka jo vihjaili alkavansa pyöräillä ensi kesänä ympäri kylää, jotta teiden nimet tulisivat tutuiksi.

Kuva-arvoituksessa olivat mukana Mattilantie, Lemojärventie, Laitumenportti, Karjatanhua, Tommantie, Kuusisentie, Multisillantie, Kiveläntie, Savimaantie, Järvitie, Haapatie, Vehkajärventie, Venehniementie, Riihimäentie, Kaupantie, Vilintie, Kirjamontie, Haarajärventie, Pappistentie ja Liehuntie.

Parhaat palkinnot veivät Annen herkullinen hernekeitto ja nuotiolla paistetut letut. Nämä herkut olisivat voittaneet ihan kaikki maailman rotissöörit ja miselin-ukkopalkinnotkin mennen tullen. Talviriehapäivä huipentui After Ski -iltamiin Touhulassa.

Vehkajärven Sanomat
vehkajarvi.azurewebsites.net

Lautasten yhteislentonäytöstä odotellaan maalikameraperspektiivistä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?