Jari Kemppainen hakee Haminan kirkkoherraksi

Jari Kemppainen hakee kotiseudulleen Haminan kirkkoherraksi.

Pälkäneen kirkkoherra Jari Kemppainen hakee Haminan kirkkoherraksi. Hänen lisäksi virkaa tavoittelevat Kymin seurakunnan kirkkoherra, teologian tohtori Juha Tanska ja Miehikkälän kappeliseurakunnan kappalainen Matti Astola. Kaikki kolme hakijaa ovat kotoisin Haminan seudulta.

Juha Tanska on ollut vuodesta 2006 alkaen Kymin kirkkoherra. Sitä ennen hän toimi pappina Imatralla, Vehkalahdella ja Suomen Merimieskirkolla Haminassa. Kolme vuotta sitten teologian tohtoriksi väitellyt Tanska on julkaissut pappivaimonsa kanssa kolme hengellistä kirjaa.

Matti Astola on toiminut pitkään kappalaisena Haminan kappeliseurakunnissa Miehikkälässä ja Virolahdella.  Hän on hankkinut lisäkoulutusta laintuntemuksessa suorittamalla oikeustieteen opintoja Helsingin yliopistossa.

Jari Kemppainen on varttunut Haminan naapurissa Vehkalahdelta, jonka seurakunta yhdistyi Haminan kanssa 11 vuotta sitten. 51-vuotias Kemppainen valittiin Pälkäneen kirkkoherraksi vuonna 2003. Ennen sitä hän toimi pappina muun muassa Hyvinkäällä, Keravalla ja Vihdissä. Kemppainen on ilmoittanut vielä harkitsevansa hakemistaan.

 

Isossa seurakunnassa korostuu hallinto

Haminan seurakunta on jäsenmäärältään lähes Kangasalan seurakunnan kokoinen. Seurakuntalaisia on lähes 22 000 ja työntekijöitä 73.

Isossa seurakunnassa kirkkoherran arjen täyttää hallinto. Kirkkoherraa valittaessa korostetaan hakijan hallinnollisia, taloudellisia ja työnjohdollisia taitoja. Lisäksi arvostetaan kirkkoherran vuorovaikutus-, viestintä- ja yhteistyötaitoja sekä kokemusta suuren tai keskikokoisen seurakunnan johtajana.

Edessä on isojen seurakuntayhtymien rakentaminen, ja siksi Haminan seurakunta hakee hengellistä johtajaa, joka toimii suunnannäyttäjänä muuttuvassa toimintaympäristössä.

Jari Kemppainen on johtanut pientä seurakuntaa, mutta ollut vahvasti mukana koko kirkon hallinnossa, sillä hän on kirkolliskokousedustaja ja pappisliiton valtuutettu. Kirkkoherra on verkostoitunut vahvasti myös sosiaalisessa mediassa, sillä hän on ottanut Facebookin olennaiseksi osaksi seurakunnan arkea.

Haminan kirkkoherraa eivät valitse seurakuntalaiset, vaan kirkkovaltuusto. Uuteen vaalitapaan on siirrytty varsinkin suurissa seurakunnissa, koska se antaa mahdollisuuden tutustua hakijoiden pätevyyteen ja ansioihin entistä tarkemmin.

Valtuusto haastattelee hakijat ja tekee valinnan kevään aikana. Ennen sitä tuomiokapituli arvioi hakijoiden pätevyydet ja antaa heistä lausunnon.

Haminan seurakunnan kirkkoherra, lääninrovasti Jari Pennanen jää eläkkeelle syyskuun alussa.

 

Kommentit (4)

 1. Nimetön

  Kannattaisi kirkkoherran varmaan etukäteen tiedustella haminalaisilta kautta rantain, että onko siellä lähiaikoina rötöstelty kopiokoneiden kanssa että onko heillä puhtoiset jauhot pussissa tässä asiassa. Ja oikein paljon runsaasti onnea vaan valitsemisarvontaan kirkkoherralle.

  • Anneli Kivelä

   Peräkyläläisenä kaappiuskovaisena pääsen harvemmin seurakunnan tilaisuuksiin. En ole jumalaton, kuuntelen radiosta hartausohjelmia. Kirkkoherran katson olevan meidän seurakuntalaisten paimenen, uuteen viranhaltijaan tutustuminen vie oman aikansa. Jospa kirkkoherra hakee lankettinsa pois postilaatikkoon lähtevien pinosta ja jää tänne Pälkäneelle.

 2. Nimetön

  Haminassa saattaa kirkkoherra saada ilmaiset ja verovapaat tarjoukset kahvi- tai ruokapöydästä huomattavasti useammin kuin tällaisessa pikkukylässä. Mikä seikka nykyisillä ruoan hinnoilla kannattaa ottaa visusti huomioon.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?