Elamon erätulet: Lumenpuute muutti ulkoilutapahtuman ohjelmaa

Moottorikelkkojen kiihdytyskisa jää väliin

Elamolle on järjestetty lauantain ajaksi monipuolista ulkoilmaohjelmaa ja eräevästä. Viime vuonna tunnelmallisesta talvipäivästä nautti kolmisen sataa kävijää.

Elamon erätulet järjestetään lauantaina viidettä kertaa.

– Nämä ovat helpoimmat talkoot meille järjestäjille. Yleensä on saatu aurata pari viikonloppua teitä ja lapioida lunta. Nyt lakaistiin oksat polulta, Petri Täyrönen nauraa.

Lumenpuute vaikuttaa myös tapahtuman ohjelmaan.

– Moottorikelkkojen kiihdytyskisaa ei tänä vuonna pysty järjestämään, kun kelkat pitäisi kantaa jäälle. Eikä kiihdyttely oikein onnistuisikaan peilikirkkaalla jäällä.

Sen sijaan luisteluun ja potkukelkkailuun olosuhteet ovat täydelliset.

– Jos vielä sattuu keväinen auringonpaiste, niin jäällä on upea luistella tai potkutella.

Paikalla riittää myös erikoisempia kulkupelejä, sillä vehkajärveläinen Raimo Rantala aikoo ajaa paikalle rakentamallaan kylpyammeella.

 

Pilkkikisan pääpalkinto neljännelle

Kuhmalahden Yrittäjät järjestää Elamon Erätulet Pro Fantasy Safarin laavulla Elamonjärven rannalla lauantaina 8.3.. Kello 10.30 alkavassa kaksituntisessa pilkkikisassa on edellisvuosien tapaan hulppea pääpalkinto, tonnin arvoinen kylpytynnyri. Se ei mene kisan voittajalle, vaan kilpailijalle, joka kantaa puntarille neljänneksi eniten saalista.

– Näin kisassa on merkitystä tuurillakin, Petri Täyrönen perustelee nelospalkintoa.

Kilpailun voittaja saa käsintehdyn puukon.

Laavulla on tarjolla eräevästä. VPK:n naiset tuovat paikalle soppatykin.

Elamonjärvellä sijaitsevalle laavulle on opastus Pohjan ja Kuhmalahden kirkonkylän puolivälistä. Autoille on tilaa metsäautoteiden varsilla.

– Tiet ovat vielä jäässä, joten niiden pitäisi kyllä kantaa, eikä pysäköinnin kanssa tule ongelmia, Täyrönen sanoo.

Juuri palkintosijojen ulkopuolelle jäävä nelostila on usein kaikkein epäkiitollisin. Elamon erätulilla on toisin: pilkkikisassa neljänneksi suurimman saaliin puntarille kantava palkitaan tonnin arvoisella kylpytynnyrillä. Viime vuonna tynnyrin voitti Juha Salonen.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?