Tampere Cup: Aitoon taekwondo-taitureille kuusi sarjavoittoa

Sami Koskela varmisti EM-kisapaikan myös voimamurskauksessa

Sami Koskela voitti Tampere Cupin voimamurskauksen ja varmisti tämänkin lajin edustuspaikan kevään EM-kisoissa. Leipälajiinsa erikoistekniikkamurskaukseen kangasalalaislääkäri lähtee ennakkosuosikkina, ottihan Koskela syksyllä lajin maailmanmestaruuden.

Syksyllä erikoistekniikkamurskauksen maailmanmestaruuden napannut Sami Koskela yrittää uusia temppunsa huhtikuun lopulla Italiassa järjestettävissä EM-kisoissa. Kangasalalaislääkäri kilpailee Italiassa erikoistekniikkamurskauksen lisäksi myös voimamurskauksessa. Tämä ratkesi sunnuntaina, kun Koskela kukisti kisapaikasta hänen kanssaan karsineen Kalle Kiviojan Tampere Cupissa.

Koskela voitti Hervannassa käydyissä kisoissa sekä voimamurskauksen että leipälajinsa erikoistekniikkamurskauksen, jossa hänelle ei ole löytynyt kotimaista haastajaa vuosikausiin.

Myös Aitoon juniorit pärjäsivät hyvin Tampereen Taekwon-Do seuran 35-vuotista taivalta juhlistaneessa kisassa. Kristiina Kaskinen, Elias Naulapää ja Inka Valkeapää voittivat omien sarjojensa ottelut. Lisäksi Antti Itkonen oli paras oman sarjansa erikoistekniikkamurskauksessa.

Ylemmissä värivöissä menestyvä Kristiina Kaskinen saattaa edustaa viimeistä kauttaan Aitoo Taekwon-Doa, jos Anna Tapion koulun yhdeksäsluokkalainen jatkaa muualle opiskelemaan. Tampereen kisassa hän voitti sarjansa näytöstyyliin.

Myös Elias Naulapää esitti erinomaisia otteita A-junioreiden ylempien värivöiden otteluissa. Tällä kertaa hän kukisti kovan espoolaiskilpakumppanin, joka oli vielä joulun alla parempi. Naulapään ottelutuntuma ei ollut aivan parhaimmillaan, sillä laskettelurinteessä murtunut käsi on rajoittanut treenaamista.

Elias Naulapää nappasi Tampereen kisoista kaksi mitalia, sillä hän oli erikoistekniikkamurskauksessa kolmas. Saavutuksen arvoa nostaa se, että aitoolainen kuului sarjansa pienimpiin kilpailijoihin. Erikoistekniikkamurskauksessa mitasta on etua, sillä siinä potkitaan korkealla olevia lautoja erilaisilla tekniikoilla.

Antti Itkosellakin toinen mitali oli lähellä. Otteluissa hän ei kuitenkaan mahtanut mitään päätä pidemmille vastustajille, ja lopulliseksi sijoitukseksi jäi neljäs tila.

Elias Naulapää voitti oman sarjansa ottelut ja otti erikoistekniikkamurskauksesta pronssia.

Akusti Naulapää otti ylempien värivöiden otteluissa oman painoluokkansa pronssia. Hieman paremmalla arpaonnella olisi irronnut mitali myös liikesarjoista. Nyt kisan voittaja pudotti aitoolaisen heti ensimmäisellä kierroksella.

Aikuisten puolella kilpaileva Saska Gröndahl ei tällä kertaa yltänyt mitaleille. Hänet jätettiin ylempien värivöiden raskaan sarjan otteluissa neljänneksi.

Ilkka Naulapään mielestä kuusi kultaa ja muutama muu mitalisija oli aitoolaisilta mainio saavutus kovatasoisessa kisassa.

– Moni sai varmasti lisäintoa treenaamiseen.

Liikesarjoissa Naulapää toivoisi kuitenkin parempia suorituksia.

– Jos liikesarjoissa mielii menestyä, niin niitä pitää harjoitella jokseenkin päivittäin itsekseen.

Taekwondon kisakausi jatkuu huhtikuun alussa Tampereella järjestettävässä International Taekwon-Do Openissa. Toukokuun lopulla Aitoo Taekwon-Do isännöi Pälkäne Cupia yhteiskoululla.

Kesätauon jälkeen seura järjestää entistä kovatasoisemman leirin Luopioisissa. Sen ohjaajiksi on lupautunut moninkertaisia maailmanmestareita.

Inka Valkeapää kilpaili ensimmäistä kertaa otteluissa ja otti heti oman sarjansa kultaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?