Hiihtolomaretki: Ratsastusseura PR-88 tutustui Helsingissä ratsupoliisiin ja Tuomarinkylän ratsastuskouluun

Suomessa on vain kymmenen ratsupoliisia

Timo Nieminen kertoo ratsupoliisin toiminnasta.

Ratsastusseura PR-88 kokosi hiihtolomalla reilun kahdenkymmenen hengen retkiryhmän ja suuntasi bussin keulan kohti pääkaupunkia.

Aikaisesta herätyksestä huolimatta matkustajat olivat pirteitä ja odottivat retkeä innolla. Tarkoituksena oli käydä tutustumassa ensin Helsingin ratsupoliisiin ja sen jälkeen Tuomarinkylän ratsastuskouluun Jörn-Peter Sairion eli Jörrin opastuksella. Bussissa retkeläiset kuulivat matkanjohtaja Venla Rantaselta hiukan esitietoa retkikohteista.

Kun ryhmä sitten saapui Ruskeasuolle ratsupoliisien tallille, heidät otti vastaan poliisi Timo Nieminen. Hän kierrätti retkeläisiä tallissa ja sen tiloissa.

Ryhmä sai tutustua kahteen poliisihevoseen, Kuulaan ja Pokeen. Lisäksi kuultiin mielenkiintoisia yksityiskohtia ratsupoliisien työstä.

Ratsupoliiseilla on useana iltana viikossa järjestyksenvalvontatehtäviä erilaisissa yleisötapahtumissa sekä katupartiointia päivittäin.

Mutta tiesitkö, että koko Suomessa on vain kymmenen ratsupoliisia? Tai osaisitko veikata, kuinka usein ratsupoliisit ratsastavat päivässä. He ratsastavat peräti kolmella eri hevosella päivittäin, ja viikossa he käyvät yleensä yhdellä ratsastustunnilla.

Kun tallin esittely oli tehty, Timo johdatti peeärräläiset maneesiin, jossa he seurasivat poliisiratsukoiden harjoittelua Horse Fair -messuja varten. Harjoitusten tarkoituksena oli siedättää hevosia kaikenlaisiin yllättäviin tilanteisiin. Niiden päälle laitettiin muun muassa pressu ja niiden ympärillä ajoi poliisiauto pillit huutaen. Ne myös laukkasivat ilmapallojen yli posauttaen ne.

Taidokkaat naisratsupoliisit jopa ampuivat ilmapalloja hyppäävän hevosen selästä. Lisäksi rohkeat ratsukot laukkasivat muovisuikaleista muodostetun seinämän läpi, eivätkä hätkähtäneet edes sen takana liehunutta lippua.

Uskomatonta! Maneesissa innokkaat pienimmät retkeläiset saivat myös tutustua poliisi-maijaan.

Tämän uskomattoman ratsupoliisikokemuksen jälkeen matka jatkui ruokailupaikan kautta Tuomarinkylän ratsastuskoululle. Siellä ryhmäläisiä oli vastassa Jörri, joka kierrätti heidät kahden hienon tallirakennuksen kautta maneesiin, jossa hänen puolisonsa Marjut Laaksonen ratsasti Kosima-hevosellaan.

Kun Marjutin taidokasta ratsastusta oli seurattu hetki, ryhmä änkesi Jörrin opastuksella pieneen Horse Fellows-ratsutarvikeliikkeeseen. Liikkeestä tarttui mukaan heppanameja ja muita pieniä tuliaisia.

Tämän jälkeen retkeläiset kävivät vielä tervehtimässä Marjutia ja Kosimaa lähemmin. Lapset saivat syöttää Kosimalle banaania, jota se rakastaa yli kaiken!

Tallivierailun jälkeen olikin jo aika lähteä kohti kotia. Bussi palasi onnistuneen reissun jälkeen Pälkäneelle uupuneiden, mutta retkeen tyytyväisten matkustajien kera.

Anette Knuutinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?