Osuuspankki tehostaa toimintaansa

Jari Linjala (oikealla) johtaa Kangasalan Seudun Osuuspankkia ja Tero Järvinen Pälkäneen konttoria.

Kangasalan Seudun Osuuspankki parantaa kustannustehokkuuttaan ja turvaa kannattavuuttaan toimintojen uudelleenjärjestelyllä.

– Kiristyvät vakavaraisuusvaatimukset ja pankkien lisääntyvä sääntely kasvattavat pankkien kustannuksia. Lisäksi matala korkotaso ja taloudellisesti haastava ympäristö asettavat paineita pankkien tuloskehitykselle. Lisääntyviä kustannuksia ei voi laittaa asiakkaiden maksettavaksi, vaan oma pesä on pidettävä kunnossa, toimitusjohtaja Jari Linjala perustelee pankin toimintojen uudistamishanketta.

Pankin hallitus on linjannut uudistamishankkeelle kaksi keskeistä periaatetta: toimialueella säilytetään kattava konttoriverkosto. Uudelleenjärjestelyillä ei myöskään vähennetä tai irtisanota henkilöstöä.

Toimintojen uudelleenjärjestelyyn liittyvät yt-neuvottelut käynnistyivät helmikuussa.

 

Rutiineista asiantuntemukseen

Kangasalan Seudun Osuuspankilla on viisi konttoria, jotka sijaitsevat Kangasalan ja Pälkäneen keskustoissa, Kuhmalahden Pohjassa, Sahalahdella ja Vatialassa. Konttoreita ei olla karsimassa, mutta niiden aukioloaikoja ja palveluvalikoimaa tarkastellaan uudelleen.

– Resursseja siirretään vähenevistä rutiini- ja peruspalveluista kasvaviin asiantuntijapalveluihin sekä verkko- ja puhelinpalveluihin, Linjala sanoo.

Asiakkaat ovat jo siirtyneet yhä enemmän konttoreiden tiskeiltä nettiin ja mobiiliin. Digitaaliset palvelut täydentyvät uudella verkkoneuvottelupalvelulla.

– Pankin asiantuntijaan saa kotoa tai työpaikalta neuvotteluyhteyden verkon kautta, Linjala esittelee.

Toimitusjohtaja uskoo edelleen henkilökohtaiseen palveluun: isot ja tärkeät asiat halutaan hoitaa kasvotusten.

– Konttoreissa hoidetaan entistä enemmän vaativia pankki- ja vakuutusasiantuntijapalveluita.

Toimintojen tehostaminen on suunnitteluvaiheessa, eikä yksityiskohtaisia päätöksiä ole vielä tehty.

Kommentit (23)

 1. tosi on.....

  Luettuani SHL kirjoituksen tänään, ymmärsin että pienempien konttoreiden toiminta supistuu, todellisuudessa myöhemmin lakkaa .Miten tulee käymään mm. Pälkäneen Osuuspankin entisen konttorin. Kannattaisi hiukan miettiä miten pitkälle asioita viedään, miten paljon halutaan voittoja, ettei asiakasvirta siirtyisi toisiin kohteisiin, niitä kyllä on tarjolla. Paikallisten niin hallituksen, kuin hallintoneuvoston jäsenten pitäisi huolehtia myös oman paikkakunnan tarpeet, kuten Pälkäneellä, sitä varten teidät on sinne valittu. Kirjoituksessa annetaan myös ymmärtää, että palveluja siirretään Kangasalan pääkonttoriin. Tämä on alusta alkaen ollut näkyvissä.

 2. Tyhjiä lupauksia

  Pankkien fuusion yhteydessä toimitusjohtaja linjala lupasi ja painotti moneen otteseen ja kirkkain silmin, että ”palveluja ei lopeteta eikä heikennetä. olemme vahva pankki yhdessä”. Kun Nordea lopetti kassapalvelut Pälkäneellä, sama tj mainosti että Op:lle on tärkeää tarjoata myös kassapalvelut koko päivän asiakkaille. Miten sitten kävikään, op palvelut aamupäivällä pari päivää auki,, sivukyliltä pälkäneelle bussilla tulijat saavat odottaa pari tuntia, ennen kun saa rahaa! Ja mitä käy konttorin mukaville kassatoimihenkilöille, irtisanominen varmaankin edessä. Toivottavasti pankin Hallituksen Pälkäneen jäsenet ja hallintoneuvoston pj puolustaa kotikyläisten palveluja. Päätöksiä tehdään karsimisista mitä ilmeisimmin kuukauden vaihteessa.,näin ainakin kylän raitilla puhuttiin keskiviikkona. Nyt yhteyttä hallituksen jäseniin joukolla!

 3. potaskaa

  Ns vakuutusasiantuntijapalvelut voitaisiin tarjota vain suurimmissa konttooreissa. Ei niitä juurikaan mökin muori tarvii. Kassapalveluja sen sijaan tarvitaan päivittäin.

 4. Nimetön

  ”Oma pesä on pidettävä kunnossa” toteaa toimitusjohtaja. Miten paljon palkka nousi kun tuli ”isoon pankin johtajaksi. Tarkoittaneeko ”omalla pesällä” Kostian rannassa olevaa torppaansa ja omia ”kulta uniaan”-kun liksa nous?

  Olkaa osuuspankkilaiset tyytyväiset, Tehän itse ratkaisitte liittymisen osuuskuntakokouksessa halusitte suurta ja saitte suuren!!
  Johdon antamat lupaukset ovat yhtä tyhjän kanssa. Tais olla hallitus ja muukin pankinjohto lääpällään liittymisasiassa, jos oikein muistan puhutun.

  Vaihtoehtoja on; 1. Säästöpankki (suosittelen). 2. S-Pankki, sen toiminta tehostuu Tapiola yhteistyön edetessä. Rahaakin voi nostaa aina kun kauppa on auki. Lainat ja sijoituksetkin onnistuvat jo S-Pankissa. Sillä on myös hyvä nettipankki käytössä (tätäkin voin suositella).
  Osuuspankki on Pälkäneellä ja Sahalahlella sekä Kuhmalahlella katoavaa perinnettä- uudet tuulet puhaltavat pankkimailmassakin- tj:n vauhdittamana.
  Hallitus tuskin tj:n mielipidettä vastaan on, konttoorit suurimman osan päivästä kiinni.

 5. kamu

  No eihän noi nyt osuuspankin uutiset odottamattomia ole kenellekään sillä pankkialalla näyttää olevan menossa iso myllerrys taas kerran. Sama meno ja sävel kaikissa pankeissa ja kaikkialla Suomessa . Onhan viime vuosina Pälkäneellä säästöpankki lopettanut konttorit mm. Puutikkalassa, Rautajärvellä ja Aitoossa sekä Luopiosten Op Aitoossa. Että silleen vaan.

 6. se on totta...

  ”kamu” kirjoittaa aivan oikein. Pälkäneen säästöpankki fuusioitui jo aikanaan ja nyt myöhemmin Luopioisten säästöpankki Aito- pankkiin, eli ei näissäkään itsenäisesti toimita. Nimimerkki ” tuntematon” on aivan oikeassa kirjoituksensa toisessa kappaleessa, eli ” Olkaa osuuspankkilaiset tyytyväiset, tehän itse ratkaisitte liittymisen osuuskuntakokouksessa halusitte suurta ja saitte suuren!!
  Johdon antamat lupaukset ovat yhtä tyhjän kanssa. Tais olla hallitus ja muukin pankinjohto lääpällään liittymisasiassa, jos oikein muistan puhutun.” Juttu oli varmaan juuri niin.
  Nyt Pälkäneläiset, jos asia eivät luista mieluisasti, johtavassa asemassa olevat Pälkäneläiset luottamushenkilöt vaihtoon. Seurataan tilannetta.

 7. totta on

  Aito Säästöpankki panostaa asiakaspalveluun ja se on ainakin minulle pääasia, joten ratkaisua ei tarvitse kauan miettiä. Aito avaa uusia konttoreita ja palkkaa henkilökuntaa meitä palvelemaan. Siitä kaunis kiitos.

 8. asiakas

  Säästöpankki aivan oikein panostaan asiakaspalveluun ja hyvä näin. Olen myös saanut Pälkäneen Op:n konttorista asiantuntevan ja hyvän palvelun. Toivottavasti tämä jatkuu, eikä pahemmin ”pääkonttorista” liiaksi toimintoihin puututa. On tärkeätä, että paikkakunnalla on useampi pankki ja näin saadaan kilpailua mm. lainotuksien koroissa.

 9. se on totta....

  Hiljaista osuuspankin pankkirintamalla, odottelen Linjalan tiedottamista, milloin lopettaa Pälkäneen konttorin ja virkailijoille potkua ”perseeseen”, tai siirtoa toisiin konttoreihin. On nimittäin lomarahat kohta tulossa ja ilmeisesti pankinvaihto edessä. Jokisen Esa lupaa rahaa kassalta ja samoin tekee Aito pankki. Seuraan tilannetta tarkkaavaisesti ja tulen myös sitä kommentoimaan näillä palstoilla.

 10. Devil

  Nyt kun Ossuuspankki pyrkii kovasti Linjalan johdolla siirtymään linjakkaaksi liikepankiksi yhdistymisineen ja lakkauttamisineen, niin kipaisen Luopioisten Osulaan ja rahtaan rahani ja asioimiseni sinne. Tuntuu olevan pankki jossa pysytään maanpinnalla ja keskitytään siihen mikä on Osuuspankin alkuperäinen toiminta-ajatus. Asiakaslähtöinen pankkitoiminta joka ei keskity pelkästään voittojen maksimoimiseen lyhyellä tähtäimellä liian suurilla rahamarkkinoilla, onkin yllättäen suoltanut loistavaa tulosta Luopioisissa jo pitkään.
  Pelkkää omaa kunnianhimoaan täyttävät henkilöt pankin johdossa yleensä ajavat pankin suurempiin ja suurempiin ympyröihin joissa riskit kasvavat kohtuuttomiksi. Ja sitten kun hikka yllättää, on pakko tehdä kipeitä päätöksiä. Mutta siinä vaiheessa yleensä nämä uraohjukset ovat jo siirtyneet omasta mielestään isompiin ja vaativampiin tehtäviin. Vaatii kovemman luokan kaveria johtamaan menestyksekkäästi pankkia pitkäjänteisesti kehittäen ja silti tasaista voittoa tuoden. Sitä nämä pikavoittajat eivät aina ymmärrä.

 11. Tuntematon...

  Toiselle tuntemattomalle, ei kai ole yhdentekevää toivottaa tervemenoa. Olen aivan vakuuttunut siitä, että jokainen pankki ja kauppa haluaa säilyttää asiakkaat ja asiakassuhteen. On vain niin, että on puolustettava niin omia pankkikonttoreita kuin kauppoja, jotta ei tarvitse lähteä suuriin ostoskeskuksiin. Kaupat ja pankit ovat yksi kylän voimavara.

 12. mikä vika siinä on...

  Minä taas kiitän, että Luopioinen on osa Pälkänettä. Luopioisissa on pysynyt kuten jo kirjoituksissa on moneen kertaan mainittu oman Osuuspankki, sillä on voimakas säästöpankki ja on edelleen, tosin yhdistyneenä muihin säästöpankkeihin. On Anna Tapion koulu, Aitoon koulutuskeskus. Mitä on Pälkäneellä ?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?