Kirkkovaltuusto valitsee kanttorin Luopioisiin

Pälkäneen kirkkovaltuusto valitsee Luopioisiin uuden kanttorin maaliskuun lopussa. Virkaa hakivat pälkäneläinen Kaija Huuhtanen, Sastamalassa asustava Johanna Lemmetyinen ja Sanna Toivola Kangasalta.

Kirkkoneuvosto esittää maanantaina 31. maaliskuuta kello 19 Luopioisten seurakuntatalossa kokoontuvalle valtuustolle, että virkaan valittaisiin Johanna Lemmetyinen. Esitys ei ole yksimielinen, vaan kaikille hakijoilla löytyi kannatusta. Lemmetyisen valintaa esitti kuusi kirkkoneuvoston jäsentä. Kaksi jäsentä kannatti Sanna Toivolaa ja yksi Kaija Huuhtasta.

Nokialla kanttorin sijaisena toimiva Lemmetyinen on ollut Pälkäneellä kesäkanttorina. Kaija Huuhtanen on kirkkomusiikkia opiskeleva musiikin tohtori. Sanna Toivola toimii Tampereen tuomiokirkkoseurakunnan Pyynikin lähikirkkoalueen kanttorin sijaisena.

Luopioisten nykyinen kanttori Alpo Roikola jää lomille huhtikuun lopussa ja eläkkeelle kesällä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?