Kahlaajat esittelevät partiotoimintaa

Partiossa oppii esimerkiksi käden taitoja.

Partiolippukunta Kostian Kahlaajat järjestää vanhempainillan partiokololla Onkkaalantie 81:ssa torstaina 27. maaliskuuta. Partiolaisten vanhemmille ja kaikille partiotoiminnasta kiinnostuneille esitellään Kahlaajien toimintaa kello 17.30 alkaen.

Kahlaajilla on mitä esitellä. Esimerkiksi maaliskuun toisena viikonloppuna Kahlaajat kokoontuivat talvileirille Seitsyen leirikeskukseen yhdessä Sahalahden sinisusien kanssa. Paikalla oli yli 70 innokasta partiolaista, sudenpennuista aikuisiin. Keväälle ja kesälle on suunnitteilla ainakin kevätvaellus Nuuksion kansallispuistoon ja  lippukunnan oma kesäleiri.

Viime vuonna kaikille ikäluokille järjestetyistä tapahtumista merkittävin oli Hämeen partiopiirin järjestämä piirileiri. Ilves13 -leiri järjestettiin heinä-elokuussa Evon leirialueella Lammilla. Leirille osallistui iso joukko lippukuntalaisia sudenpennuista aikuisiin johtajiin. Suurleirillä Kahlaajat majoittuivat samassa savussa yhdessä Oriveden, Sahalahden ja Juupajoen lippukuntien kanssa.  Yhteistyö Oriveden alueen lippukuntien kanssa on jatkunut jo jonkin aikaa.

Lippukunnan omia tapahtumia viime vuoden aikana olivat muun muassa viikonlopun mittainen talvileiri maaliskuussa Laitikkalassa, Aivujärven hiihtoretki ja retkikirkko helmikuussa. Kaikille lippukunnan jäsenille suunnattujen tapahtumien lisäksi ryhmät tekivät aiempien vuosien tapaan omia yöretkiään. Nuoremmat ikäluokat retkeilivät Pälkäneellä ja lähialueella. Vanhemmat ikäluokat tekivät retkiä kauemmas, esimerkkinä melontaretki Repoveden kansallispuistoon Kouvolaan.

Lippukunnassa tehtiin edellisvuosien tapaan aktiivisesti varainhankintaa osallistumalla kesätapahtumiin lätynmyynnin merkeissä. Nuorista, yli 15-vuotiaista on ollut apua viikkotoiminnan pyörittämisessä. He toimivat varsinaisina sekä apuvetäjinä. Viime vuonna viikkotoiminnassa oli mukana vajaa kymmenkunta aikuista johtajaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?