Avoimet ovet: Printscorpio juhlii kolmekymppisiään

Juustokellarista se alkoi

Kolme sisarusta – 30 vuotta yrittämistä tekstiilialalla. Tommi (vasemmalla), Outi ja Jarkko Helminen.

Tämä juttu on ihan tosi alusta loppuun, vaikka aitoolainen tekstiilipaino juhlistaakin 30-vuotista taivaltaan ensi tiistaina, joka on aprillipäivä. Yritys toivottaa tuolloin kaikki halukkaat tutustumaan toimintaansa. Avoimien ovien päivää vietetään aamuyhdeksästä kolmeen iltapäivällä.

Kahvitarjoilu pelaa koko päivän ja opastetulle tehdaskierrokselle pääsee osallistumaan kello 10 ja 13. Yrityksen tuotteita on ostettavissa, kunhan varaa käteistä matkaan. Hyllyjen kätköistä on pengottu lisäksi erilaisia ylijäämä- ja loppueriä, joten vaikkapa t-paidan saattaa löytää ihan huvittavaan hintaan.

 

Helmistä Helmisen perään

Tasan 30 vuotta sitten aloitti Outi Helminen t- ja collegepaitojen painamisen entisen Aitoon Osuusmeijerin juustokellarissa. Outi oli alkuvaiheessa Printscorpioksi nimetyn yrityksen ainoa työntekijä. Parin vuoden päästä yhtiömuoto muuttui kommandiittiyhtiöstä osakeyhtiöksi ja toimitusjohtajaksi tuli Outin veli Tommi Helminen.

Samoihin aikoihin yritys muutti kellarista uuteen, Luopioisten kunnan rakennuttamaan halliin, jossa toimi myös sisarusten isän Kalevi Helmisen luotsaama Helmipaino. Jotta tarinassa olisi riittävästi Helmisiä, tuli Outin ja Tommin veli Jarkko Helminen hieman myöhemmin mukaan yritykseen.

1980-luvun puolivälin jälkeen on sekä Suomen että Aitoon tekstiilituotannossa tapahtunut paljon erilaisia käänteitä. Alan tuotanto on suurimmaksi osaksi paennut halvempien kustannusten maihin, mutta Printscorpio pitää edelleen pintansa.

Yritys on myös säilyttänyt perheyritysluonteensa, jopa varsin poikkeuksellisella tavalla. Kaikki kolme Helmisen sisarusta – jokainen kaiken lisäksi puolisoineen – on edelleen toiminnassa mukana sekä omistajana että työntekijänä.

Printscorpio on muun muassa aloittanut hiljattain ensimmäisenä Suomessa digitaalipainatuksen luonnonkuitumateriaaleille.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?