Jos minä en pese sinua, ei sinulla ole sijaa minun luonani

Kirjoittaja on aitoolainen teologian ylioppilas.

Kuinka painava on se taakka, jonka Kristus kantaa? Kuinka monta unetonta yötä voi viettää synnin tuskassa?

Jolle iskee pelko siitä, olenko minä kelvollinen taivaaseen, on Jeesuksen autuudenjulistusmaininnan arvoinen. Matt. 5:4 ”Autuaita murheelliset: he saavat lohdutuksen.”

Kirkkomme isä, tohtori Martti Luther munkkina ollessaan koki synnin tuskan suunnattoman kovana. Hän rippi-isälleen tunnusti syntejään, pienimpiäkin, yhä uudelleen ja uudelleen. Hän paastosi ankarasti ja nukkui kylmällä kivilattialla hyvittääkseen tekonsa.

Kuitenkaan lohdutusta ei kuulunut. Mutta kun Martille selvisi kristityn elämän perusta, muuttui elämä kertakaikkisesti ja hän sai uskoa armon omalle kohdalleen. Kristus on minunkin syntini kantanut, eikä kadotustuomiota ole niille, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa.

Kuinka käy sitten niiden, jotka tietävät Jeesuksen työn, mutta kieltävät Herraa antamasta armoa? Kun Jeesus pesi opetuslastensa jalat, Pietari kysyi ihmeissään, että kuinka nyt heidän opettajansa voi pestä hänen jalkansa, eikö pitäisi olla täysin päinvastoin?

Jalkojenpesu oli vain kaikista heikko-osaisimpien orjien tehtävä, kuinka nyt arvostettu opettaja Jeesus tällaista tekisi?

Jeesus sanoo Pietarille, ja Hän sanoo ihan jokaiselle syntiselle jopa vielä tänäänkin: ”Jos minä en pese sinua, ei sinulla ole sijaa minun luonani.”

Ihanan moni tässä maassa on annettu kasteessa Kristuksen pestäväksi, ja me voimme luottaa Jumalan lupauksiin anteeksiannosta, kunhan me vain oikeasti annamme Jumalalle mahdollisuuden ja tunnustamme olevamme läpeensä turmeltuneita ja loukanneemme Herraa synneillämme.

Ps. 32:5 Minä tunnustin sinulle syntini, en salannut pahoja tekojani. Minä sanoin: Tunnustan syntini Herralle. ”Sinä annoit anteeksi pahat tekoni, otit pois syntieni taakan.

Ja Herran eteen tulleena, täysin armahdettuna, voi kristitty hyvin nukkua yönsä.

 

Pertti Pehkonen

teologian ylioppilas, Aitoo

Yksi kommentti

  1. keijo leppioja

    Niin tämä san löytty raamutun lehdiltä Pietarin vastaus ,että Jeesus ei saisi pestä hänen jalkoja ,kuitenkin Jeesus pesi ja kuinka suloinen tilanne siittä taas syntyi ja vielä, kun meidät pestään synnin loasta Jeesuksen veren voman kautta ,niin on juhla ja armon henki tulee ja iloitsee meistä ja taivaan enkelitkin, kiitos ja siunausta,keijo

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?