Nuorta voimaa: FC Kangasala sai edustusjoukkueen entisistä omista kasvateistaan

Kadonneet pojat löysivät takaisin kotiin

On kaiketi epäselvää, millä sarjatasolla Peter Panin Kadonneet pojat olisivat pelanneet jalkapalloa Mikä-mikä-maassa. Sen sijaan se tiedetään, että kangasalalaisen Tuomas Raatikaisen ”kadonneiden poikien” sarjataival alkaa kuutosdivisioonasta. ”Kadonneet pojat” ovat FC Kangasalan juniorikoulun läpikäyneitä ja sittemmin lähiseudun eri joukkueita eri tasoilla edustaneita vuonna 1993-95 syntyneitä pelureita, joita muun muassa Raatikainen oli viime talvena kokoamassa yhteen FC Kangasalan edustusjoukkueeksi.

Tuomas Raatikainen ei piiskaa vaan ohjaa FC Kangasalan joukkuetta yhteisellä matkalla oman tason löytämiseen.

Mukana on lähes kolmekymmentä kangasalalaista parikymppistä nuortamiestä, jotka pienestä ikäerostaan johtuen olivat jo entuudestaan enemmän tai vähemmän tuttuja toisilleen huolimatta siitä, että FC Kangasala koottiin kahdesta eri joukkueesta. Futsal-kentillä ja harrastemielessä nurmikentillä pelanneet joukkueet miettivät molemmat tahoillaan aloitusta kuutosdivisioonassa, ja kun joukkueiden välillä oli selkeä linkki muutamien pelureiden kautta, voimat päätettiin yhdistää.

– Olen itse pelannut niin 1993, -94 kuin -95 ja -96 syntyneiden kanssa, joten niin vanhemmat kuin nuoremmatkin pojat joukkueessa ovat minulle tuttuja. Riittävän iso pelaajarinki oli puolestaan yksi kriteeri sille, että lähdin vetämään joukkuetta, valmentajan viitan harteilleen ottanut Raatikainen sanoo.

Joukkueen ikärakenteesta ja varsin tiiviistä taustasta johtuen pelaajat ovat niin sanotusti samalla aaltopituudella. Raatikaisen mukaan tekemistä arjessa kuitenkin toisaalta vahvistaa se, että pelaajat tulivat kahdesta eri joukkueesta.

– Kukaan ei ole uskaltanut harjoituksissa löysäillä, kun kaikki eivät kumminkaan ole entuudestaan ihan täysin tuttuja. Tosi hyvin porukka on silti hitsautunut yhteen, jopa paremmin kuin uskalsin toivoakaan.

Huivipäinen kapteeni Jussi Kala on joukkueen nuoremmalle polvelle tuttu ja turvallinen hahmo, ja vanhemmille pelaajille Kala näyttää esimerkkiä tinkimättömällä harjoitusasenteellaan. Pallokin pysyy hallussa.

Samoilla linjoilla on joukkueen kapteeniksi valittu Jussi Kala, jonka mukaan yhteishenki on kunnossa – yhteispeli kentällä sen sijaan kaipaa ymmärrettävästi vielä hiomista. Niinpä nousun peräänkään ei heti ensimmäisellä kaudella haikailla, varsinkin kun oma ja muiden joukkueiden taso on ennen kauden alkua täysi kysymysmerkki.

– Tärkeintä on kaikille päästä pelaamaan ja samalla ehkä myös luoda vähän uutta perinnettä Kangasalle. Ainakin itselläni on ajatus, että tällä porukalla pelattaisiin pitkään yhdessä – ja ehkä sitten jossain vaiheessa myös noustaisiin ylemmälle sarjatasolle.

Kangasalan jalkapallon lippulaiva KaVo nousi täksi kaudeksi kolmosdivisioonaan. FC Kangasalan nuoret pelaajat haluavat kokeilla rahkeidensa riittävyyttä ensin kuutosdivisioonassa. Henki joukkueessa on kohdillaan.

FC Kangasala Kyötikkälässä

FC Kangasala pelaa Kyötikkälässä samassa lohkossa KaVon kakkosjoukkueen kanssa.

07.05.                klo 16:00           FC Kangasala - FC PaPo

21.05.                klo 19:45           FC Kangasala - KaVo /2

25.05.                klo 17:30           FC Kangasala - Kristallipalatsi

08.06.                klo 17:30           FC Kangasala - YlöR /2

04.06.                klo 16:00           FC Kangasala - FC Kaveriporukka

05.07.                klo 16:00           FC Kangasala - PYRY

27.07.                klo 17:30           FC Kangasala - SW /2

01.08.                klo 18:30           KaVo /2 - FC Kangasala

24.08.                klo 17:30           FC Kangasala - MouMa

13.09.                klo 16:00           FC Kangasala - IkU

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?