Lintubongaus: Valtakunnallinen lintujenhavaitsemiskisa alkaa Pohtiolammella varhain lauantaiaamuna

Aika käydä Tornien taistoon

Tornien taiston perimmäisenä tarkoituksena on tehdä tunnetuksi lintujen suojelutyötä. Pohtiolammella suojelutyön esimerkkilaji on kalasääski.

Sääksisäätiö ja Taigabird Oy osallistuvat BirdLife Suomen järjestämään valtakunnalliseen Tornien taistoon lauantaina 3.5.2014.  Yleisölle avoin tilaisuus alkaa kello 05.00 ja jatkuu kello 13.00 saakka.

Tornien taisto on leikkimielinen kilpailu, jossa pyritään havaitsemaan lintutornista mahdollisimman monta lintulajia kahdeksan tunnin aikana.

Pihatornista tarkkaillaan lintuja Olli Lehtimäen johdolla. Yleisö voi pistäytyä tapahtumassa oman aikataulunsa mukaan. Tornissa päivystetään kello 13.00 saakka. Joukkueen asiantuntijajäsenet vastaavat mielellään kaikkiin lintuharrastusta koskeviin kysymyksiin ja auttavat havaintojen teossa.

Pihamaalla pidetään perinteiset linnunpönttömarkkinat.

Taiston päätyttyä kello 13 avataan Pohtiolammella italialaisen Alessandro Troisin sääksiaiheinen kuvanäyttely. Sunnuntaina ja maanantaina taiteilija ohjaa piirustuskurssilaisia Pohtiolammella. Kurssille on vapaa pääsy kaiken ikäisille taiteen harrastajille.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?