FC Kangasalan pelaajia Pakkalan kentälle

Osa D13 poikien ja F-tyttöjen harjoituksista Sahalahdelle

 

Aleksi pukkaa, Emmi ottaa vastaan.

Pakkalan urheilukentän säännöllinen käyttö lisääntyy, kun FC Kangasala alkaa järjestää siellä harjoituksia  seuran jalkapallojunioreille. Näin toimitaan ensimmäisen kerran seuran melkein kymmenvuotisen historian  aikana. Nurmikenttäkaudella Pakkalassa harjoittelevat kerran viikossa D13 pojat ja F-tytöt.

– Näissä kahdessa joukkueessa on pelaajia Sahalahdelta ja Kuhmalahdelta, joten heidän oli helpompi ottaa

Pakkalan kenttä harjoituskäyttöön, nuorisopäällikkö Harri Kaivola FC Kangasalasta kertoo.

– Olemme seurana yrittäneet kannustaa joukkueita harjoittelemaan myös pienemmillä nurmikentillä.

Harrastaja- ja joukkuemäärät ovat seurassa kasvaneet, siksi Kyötikkälän ja Suoraman kentiltä ei riitä kaikille  tarpeeksi harjoitusvuoroja, Kaivola lisää.

Pakkalaan tulon taustalla vaikuttaa myös FC Kangasalan halu saada seuraan lisää harrastajia Sahalahden  suunnalta. Harri Kaivola arvelee, että myös muita FC Kangasalan joukkueita tulee harjoittelemaan  Pakkalassa, kunhan asialle lämmetään.

 

Pääsee pyörillä

Sahalahtelainen jalkkisäiti Eija Höysniemi on tyytyväinen FC Kangasalan ratkaisuun pitää yhdet viikoittaiset, D13 poikien nurmiharjoitukset Pakkalan kentällä. Kahdesti viikossa kokoonnutaan Suoraman kentällä.

– Hyvä, että kenttiä käytetään monipuolisesti. Näin tasataan kyytejä, hän kiittelee.  Höysniemien Aleksi-pojan harjoitusmatkoista Kangasalle huolehtii kuljetusrinki, johon kuuluvat hänen  omien vanhempiensa lisäksi kuhmalahtelaisten, samassa joukkueessa pelaavien Leevi Rauhalahden, Aapo  Peltolan ja Tuukka Salosen taustajoukot.

Kyytiläisten luontevana kohtaamispaikkana toimii Sahalahden keskusta. Sieltä Aleksi jatkaa eteenpäin  kuhmalahtelaisten mukana tai kun kuljetusvuoro osuu Aleksin omien vanhempien hoidettavaksi, pelikaverit Kuhmalahdelta hyppäävät kyytiin Sahalahdelta lähtien. Pojat kentälle ajava vanhempi yleensä jää Kangasale  kaksituntisten harjoitusten ajaksi.

Pakkalan kentällä Aleksi ja hänen F-tytöissä jalkapalloa pelaava serkkunsa Emmi Höysniemi aikovat käydä  omin neuvoin.

– Mennään sinne pyörillä, he suunnittelevat.

Emmillä poljettavaa riittää suuntaansa noin viiden kilometrin edestä, Aleksilla vajaan kilometrin vähemmän.  Kangasalla kerran viikossa pidettävissä harjoituksissa Emmi käy samoissa kyydeissä kulkevan,  sahalahtelaisen Olivia Hampaalan kanssa.

 

Jalkapalloilevat serkukset. Emmi Höysniemi pelaa FC Kangasalan F-tytöissä ja Aleksi Höysniemi saman seuran D13 pojissa.

 Saa kavereita

Äskettäin 9 vuotta täyttänyt Emmi Höysniemi syttyi jalkapallolle niin varhain, että nyt hänellä on alkamassa lajin kolmas kesäkausi. Liikunnallisesti lahjakas tyttö puskee eteenpäin määrätietoisella asenteella.

– Kivointa on, kun saa harjoitella, hän kertoo harrastuksensa parhaimmaksi puoleksi.

Aleksista on mukavaa käydä harjoituksissa jo siksikin, että samalla näkee kavereita ja saa myös uusia  kavereita. Valmentajille satelee kehuja niin pojalta kuin äidiltäkin.

– On mukava valmentaja, Aleksi vahvistaa.

– Hyvät ja asiantuntevat valmentajat, osaavat antaa rakentavaa palautetta, Eija-äiti täydentää.

Kaikkia paikkoja mielellään pelaava, mutta puolustajana parhaiten viihtyvä Aleksi näkee jalkapallon liittyvän  vahvasti myös tulevaisuuteensa.

– Champion League, se on tavoite, dortmundilaista Marco Reusia esikuvanaan pitävä viidesluokkalainen kaavailee.

 

Vanhemmat mukana

Jalkapalloilu tarjoaa siitä innostuneille junioreille mahdollisuuden kehittää taitojaan, rautaisannoksia  liikuntaa ja samanhenkisten kavereiden seuraa. Harjoitusten lisäksi on pelejä ja turnauksia, kuten D13  pojilla nelipäiväinen turnaus Kokkolassa heinäkuussa.

Jos jalkapallon peluu kiinnostaa, mutta ei ole varma, haluaako siltä istumalta sitoutua mukaan  säännölliseen toimintaan, on mahdollista käydä vain kokeilemassa lajia oman ikäluokan harjoituksissa.

– Meillä oli viime treeneissä tutustuja, Emmi muistaa.

Kun perheessä on jalkapalloa pelaava juniori, kotijoukkoja tarvitaan niin kuljettajiksi, kannustajiksi ja  kustantajiksikin. Kotijoukkojen keskinäistä joukkuehenkeä vahvistetaan muiden muassa vanhemmat  vastaan lapset -jalkapallopeleissä.

– Oli tosi hauskaa. Vanhemmat voittivat rankkarikisan jälkeen, Eija Höysniemi kertoo viime kauden tapahtumasta.

 

Tietoa FC Kangasalan toiminnasta sivuilla www.fckangasala.fi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?