Romanien välienselvittely johti kahakkaan ja kolariin

Ennen Lahdentien ulosajoa romanit ottivat yhteen Aitoon vapputansseissa. Riitapukarit rikkoivat Honkalan pihassa toistensa autojen ikkunoita.

Tanssikenkä jäi auton viereen, kun Lahdentien risteyksen jälkeen ulos ajanut romaniseurue häipyi kolaripaikalta.

Romanit selvittelivät välejään Aitoon Honkalan vappuaaton tansseissa keskiviikkoiltana. Kahakka alkoi, kun ravintolassa tuli riitaa parin nuoren miehen välille, ja järjestysmiehet ohjasivat tappelupukareita ulos. Heistä toinen kiihtyi eteisessä niin, että tempaisi veitsen esiin ja iski sen seinään.

Pihalla kaksikko mukiloi toisiaan ja rikkoi toistensa autojen ikkunoita. Kahakkaa seurasi ryhmä muita romaneita, jotka eivät kuitenkaan osallistuneet välienselvittelyyn.

Riitapukareiden seurueet häipyivät paikalta ennen poliisien saapumista. Autoista yksi ajoi ulos Lahdentiellä hieman Sammonkulman jälkeen. Luopioisten risteyksestä kohti Tamperetta kaasuttanut auto kaatoi tien reuna-aidat, törmäsi rinteen juurella koivuihin ja kaatui katolleen.

Seurue ei jäänyt odottamaan poliisia, eikä paikalle hälytetty myöskään ambulanssia. Auto oli katsastamaton.

 

Muutama häirikkö pilaa maineen

– Harmi että muutama häirikkö pilaa vähemmistöjen mainetta, Honkalan tansseja järjestävä Kari Keino Aitoon VPK:sta sanoo.

Tansseissa ei ole ennen ollut järjestysongelmia, sillä kävijät ovat pääosin yli viisikymppisiä. Vappuaaton tanssit vetivät mukavasti väkeä, ja Keinon mukaan myös illan artisti oli mahtava.

Dimitri Isberg on upea ja fiksu laulaja. Toivottavasti hän ei saa leimaa otsaansa, vaikka jotkut tulivatkin rähinöimään hänen keikalleen.

Ilman välikohtausta vapputanssit olisivat olleet hieno huipennus talven tanssi-illoille.

– Kokonaisuuteen ei voi olla tyytyväinen, sillä osa illoista on jäänyt tappiolle. Sellaiset 150 tanssijaa pitäisi saada liikkeelle, että saisimme omamme pois ja vähän jäisi kassaankin rahaa.

Talven tanssi-iltojen esiintyjät eivät ole megatähtiä, vaan tanssikansan tuntemia takuuorkestereita.

– Tanssien järjestämisessä myös pysyvyys on tärkeää. Vie vuoden verran, ennen kuin ihmiset alkavat taas muistaa, että Honkalassa on hyvä lattia, tilaa tanssia ja toimivat palvelut, Kari Keino sanoo.

Ulos ajanut auto kaatoi aidat, törmäsi puihin ja kaatui katolleen.

Kommentit (2)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?