Kangasala-talolle rakennetaan rahoitusta

Kangasalan kunnanhallitus pohti maanantaina Kangasala-talon rahoituskuvioita. Talon kokonaisrahoitustarve on noin 1,5 miljoonaa euroa, joka jakautuu kunnan, Kangasala-talo Oy:n ja Kangasalan Torikeskus Oy:n kesken.

Talon rakennusurakkasopimukseen ei sisältynyt esimerkiksi irtaimisto- tai esitystekniikkahankintoja. Niiden lisäksi lisäkustannuksia aiheutuu muun muassa valvontalaitteistosta ja erilaisista suunnitteluhankkeista, kuten sisustussuunnittelusta.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että muun muassa kunnan saama 51 000 euron perintöraha kohdistetaan flyygelin hankintaan ja Sahalahden ja Kangasalan kuntaliitostuesta 150 000 euroa käytetään investointien rahoittamiseen. Lisäksi kunnan tulisi ostaa Torikeskus Oy:ltä sen omistamat Kangasalan Kiinteistöpalvelu Oy:n osakkeet osana talon rakentamiseen liittyvää kokonaisrahoitusta. Hallitus toivoo myös 400 000 euron lisämäärärahaa tämän vuoden talousarvion investointiosaan tytäryhteisöosakkeisiin ja -osuuksiin. Kunnanhallitus esittää valtuustolle myös, että kunta maksaisi Torikeskus Oy:lle sijoituksena 850 000 euroa investointihankkeiden rahoittamiseksi.

Ensi vuoden tarkistetun talousarvion mukaan Kangasala-talon – samoin kuin Kimmo Pyykkö -museon – kustannukset jäävät aiemmin arvioitua pienemmäksi. Myös kuluvan vuoden osalta avustuksista on säästymässä yhteensä 165 000 euroa. Nämä rahat ohjataan suoraan investointihankkeiden rahoittamiseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?