Kulttuuritalon epäselvyyksiä hälvennetään edelleen

Tarjoaako kulttuuritalo jotakin myös nuorille, vai ovatko siihen käytetyt rahat pois jostakin muusta? Näitäkin asioita pohdittiin SAP’14-tilaisuudessa Kangasalan pääkirjastolla. Tilaisuudessa paljastui, että talohanke on hiertänyt myös nuorisoa: kulttuuritalo keräsi runsaasti kritiikkiä palautteessa, joka kerättiin yläkouluilta ja lukiolta.

– Pyrimme saamaan myös sellaisia produktioita, joissa lippuhinnat pysyvät maltillisina. Kaiken ei tarvitse olla maksullista, mutta toisaalta se mitä tuotetaan, on laadukasta, linjasi Kangasala-talon toimitusjohtaja Timo Kotilainen.

Kangasala-talon toimitusjohtaja Timo Kotilainen kertoi nuoret ja päättäjät yhteen koonneessa SAP’14-tilaisuudessa talon linjauksista. Vapaa-aikaohjaaja Tytti Eromäki-Heino piti hyvänä, että taloon liittyviä ennakkoluuloja saatiin oiottua.

Pysäköintitilojen perään kyselleelle nuorisovaltuuston puheenjohtajalle Tiina Palovuorelle kunnanjohtaja Oskari Auvinen selvitti, että kulttuuritalon välittömään läheisyyteen luovitaan todennäköisesti ratkaisu, jolla paikalle saadaan toteutettua parkkitalo.

Kotilaisen vastaukset keräsivät hyväksyvää nyökyttelyä, ja vapaa-aikapalveluiden Tytti Eromäki-Heino piti hyvänä, että toimitusjohtaja oli paikalla ja sai korjattua aiemmin syntyneitä ennakkoluuloja.

Kangasala-talon toimintaa halutaan kehittää edelleen yhteistyön kautta, ja siihen liittyen pääkirjaston aulaan on Kotilaisen mukaan tulossa toive- ja palautelaatikko. Talon kotisivut ovat vielä työn alla.

 

Kadonneiden liiketilojen salaisuus

Viime vuosien puhutuimmaksi projektiksi kunnassa nousseen Kangasala-talon vaiheisiin palattiin myös edellisessä valtuustokokouksessa. Tuolloin asiasta keskustelivat taloa pyörittävän yhtiön hallituksen puheenjohtajan Mika Ollilan lisäksi kehitysjohtaja Jarmo Kivineva ja valtuutettu Jari Leino – jotka olivat molemmat mukana myös SAP’14-tilaisuudessa.

Kivineva ja Ollila selvittivät muun muassa sitä, miksi kaavaillut liiketilat pudotettiin pois talon suunnitelmista. Ollilan mukaan ratkaisuun päädyttiin, kun valtuusto ohjeisti työryhmän kehittämään talon toimintaa, mikä johti toimeksiantoon uusien, suurempien keittiötilojen rakentamisesta.

– Jäljelle jäi joko liiketila tai paikallista taidetta tukeva tila. Liiketaloudellisesti hyviä ehdotuksia ei kuitenkaan ollut, ja toisaalta näyttelytila Terra ei kuulemma riitä vaan sinne on jonot,Ollila taustoitti.

Hänen mukaansa taidetila on kuitenkin tulevaisuudessa mahdollista muuntaa liiketiloiksi.

Toistuvasti haikaillun, museon toiminnasta vastaavan Kimmo Pyykkö -säätiön perustamisessa ei olla pääsemässä edelleenkään eteenpäin. Säätiön perustamiseen ei ole löytynyt ulkopuolista rahoitusta, ja katseita on nyt käännetty suurten säätiöiden suuntaan jonkinlaisen alkupääoman toivossa.

Mika Ollila taustoitti edellisessä valtuustokokouksessa Kangasala-taloon suunniteltujen liiketilojen vaiheita.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?