Kunnanhallitus kunnostaisi, ei rakentaisi uutta

Aitoon päiväkotihanketta tulisi viedä eteenpäin kunnostamalla entinen alakoulun kiinteistö päiväkodin käyttöön, katsoo Pälkäneen kunnanhallitus. Sen mukaan ratkaisu on eri vaihtoehdoista edullisin ja samalla on mahdollista saada yhteistoimintaetuja koulun kanssa. Kunnostuksen on arvioitu maksavan noin 400 000 euroa.

Hallitus ei päässyt ratkaisuun yksimielisesti. Eveliina Hakalan esittämä ja Outi Viitasen kannattama ehdotus vanhan koulurakennuksen purkamisesta ja uuden rakentamisesta kaatui äänestyksessä äänin 6–2. Hakala ja Viitanen jättivät päätöksestä eriävän mielipiteen.

Käsittelyä varten hallituksella oli pöydällään kolme eri toteutusvaihtoehtoa. Tutkittavina olivat nykyisen Pukkivuoren ryhmäperhepäiväkodin laajentaminen, päiväkodin saneeraaminen entisen alakoulun tiloihin ja entisen alakoulurakennuksen purkaminen ja kokonaan uuden rakennuksen rakentaminen sen paikalle. Uudisrakennussuunnitelmissa tehtiin arvioita rakentamiskustannuksista ja toteutusedellytyksistä sekä yksiosastoisen että kaksiosastoisen päiväkodin mallin pohjalta.

Ryhmäperhepäiväkodin muuttaminen päiväkotikäyttöön on arvioitu noin 500 000 euron hankkeeksi, ja kokonaan uudelle rakennukselle laskettiin kertyvän 800 000 euron tai kahden osaston mallissa vajaan 1,5 miljoonan euron hintalappu.

Sivistyslautakunta oli aiemmin esittänyt tukevansa vanhan rakennuksen kunnostamista, koska Aitoon esiopetus voitaisiin sen mukaan toteuttaa yhteistyössä perusopetuksen alaluokkien kanssa ja saada henkilöstösäästöjä esiopetuksen ja päiväkodin opetuksen opettaja- ja avustajajärjestelyillä.

Päiväkotiratkaisu tulee vielä valtuuston hyväksyttäväksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?